Lovćen u Nikšiću upisao prvu pobjedu u gostima

Cetinjani su znali tačno šta hoće i potpuno zasluženo stigli do petog trijumfa, prvog u gostima.
105 pregleda 0 komentar(a)
Marko Jovetić, Foto: Zoran Đurić
Marko Jovetić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.11.2011. 21:33h

Sutjeska ni u devetom pokušaju nije uspjela da dođe do prve pobjede u SEHA ligi. Izabranicima Zorana Kastratovića pripali su samo uvodni minuti meča, preciznije 240 sekundi. Za razliku od domaćina, Cetinjani su znali tačno šta hoće, što je važnije, kako da to sprovedu u djelo, pa su potpuno zasluženo stigli do petog trijumfa u takmičenju, prvog u gostima.

Sutjeska je, golovima Đođića i Čizmovića otvorila utakmicu. Međutim, u 4. minutu gosti su stigli do izjednačenja (2:2), a pet minuta kasnije i do prvog vođstva (6:5), koje nijesu ispuštali do kraja meča. Deset minuta prije odlaska na odmor Cetinjani su uvećali razliku na plus 4 (12:8), i istu razliku zadržali do odmora. Treba napomenuti da je u prvih 30 minuta od 10 golova Sutjeske, osam postigao srednji bek Radivoje Đođić.

"Dobro smo počeli utakmicu. Međutim, kada su gosti prvi put izjednačili uslijedio je pad u našoj igri. Cetinjani su to znali da kazne i brzo preuzmu kontrolu nad utakmicom. Pokušali smo da se vratimo, ali sve je teško išlo. Poraz moramo zaboraviti što prije, i posvetiti se narednom meču protiv istog rivala u prvenstvu. Nadam se da ćemo odigrati bolje, a da li ćemo pobijediti, vidjećemo", kazao je Đođić.

Nakon odmora, gosti su čvrstom odbranom i brzom kontrom ugrožavali Nikšićane. Kao plod takve igre stiglo je i ubjedljivo vođstvo u 35. minutu od 17:11. Ipak, od tog trenutka uslijedio je pad u igri Lovćena, pa su Nikšićani u 42. minutu prišli na minus tri (15:18). Ipak, izabranici Pera Miloševića su se na vrijeme trgli i preuzeli stvari u svoje ruke, pa je tri minuta prije kraja meča na semaforu stajalo 25:19, kada je meč i odlučen...

"Zadovoljni smo nakon pobjede u Nikšiću. Ovo je naša peta pobjeda u Regionalnoj ligi koja nam podiže samopouzdanje za naredne mečeve. Vidjelo se da smo bolja ekipa, posebno smo superiorni na fizičkom planu. Sada se okrećemo domaćem prvenstvu i novoj utakmici sa Sutjeskom. Ambicije su nam iste, budući da nam je cilj šampionska titula", kazao je Igor Marković, lijevo krilo Cetinjana.

Sutjeska – Lovćen 20:26 (10:14)

Nikšić - Dvorana Sporstskog centra.Gledalaca: 400. Sudije: Kolevski, Krkacev (Makedonija).Sedmerci: Sutjeska 8 (5), Lovćen 5 (3). Isključenja: Sutjeska 12, Lovćen 10 minuta.

Sutjeska: Jocović (četiri odbrane), Rajković (sedam odbrana i sedmerac), Blečić 1, Bulajić, Šekarić 1, Ašanin, Kaluđerović, Majić 4 (1), Đođić 9 (4), Vučković, Nikitović 2, Trifunović, Blagojević, Nikolić 2, Čizmović 1.

Lovćen: Simić (10 odbrana i sedmerac), Abramović, Lipovina, Jovetić 8 (4), Kaluđerović, I. Marković 4, Popović, Pejović, Drašković 1, Radović 1, Popović 2, Latković, Perišić 2, Lasica 2, Grbović 6, N. Marković.

Bonus video: