Lovćen želi tri u nizu

Favorit je, svakako, Lovćen. Cetinjani su u Mini ligi za prvaka upisali svih šest pobjeda, igraju pred svojom vatrenom publikom.
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2011. 22:20h

Mojkovac želi da postane prvi klub koji je osvojio duplu krunu, Lovćen hoće treći uzastopni pehar, Sutjeska sprema još jednu senzaciju, Rudar ne želi nikome da se preda. Kvalitetnog rukometa na Cetinju sigurno neće biti, ali borbenosti, izgaranja i želje neće nedostajati, jer prijestonica će u petak i subotu biti poprište finalnog turnira Kupa Crne Gore.

Favorit je, svakako, Lovćen. Cetinjani su u Mini ligi za prvaka upisali svih šest pobjeda, igraju pred svojom vatrenom publikom, ali znaju da je prva prepreka veoma teška - Sutjeska, ekipa koja se specijalizovala za Kup. Nikšićani su senzacionalno osvojili pehar 2008. u Danilovgradu, a prošle godine su u polufinalu šokirali moćnu Budućnost, koja je u prvenstvu bila upisala svih 20 pobjeda.

Zbog toga nije ni čudno što Petar Vujanović, koji u tandemu sa Željkom Petričevićem vodi Lovćen, ne razmišlja o eventualnoj odbrani pehara u subotnjem finalu.

"Finale mi nije ni na kraju pameti, razmišljam samo o Sutjesci. Nikšićani su se prethodnih godina pretplatili na senzacije u Kupu, zbog toga moramo da budemo izuzetno obazrivi", ističe Vujanović.

Najiskusniji igrač Sutjeske Miodrag Ašanin zna da njegov tim nije bez šansi.

"Kup je specifično takmičenje, u kojem ne pobjeđuje uvijek bolja ekipa. Prethodnih godina smo pružali dobre partije i konstantno bili nadomak trofeja. Sigurno je da nam protiv Lovćena motiva neće nedostajati. Ulogu favorita prepuštamo Cetinjanima, koji imaju prednost domaćeg terena, ali to u ovakvim mečevima ne znači puno", naglasio je Ašanin.

Mnogo manje vatre se očekuje u prvom polufinalu - nakon što prime pehar namijenjen prvaku države, rukometaši Mojkovca će se sresti sa Pljevljacima, koji su u seriji poraza.

"Četiri puta ove sezone smo porazili Rudar, ali će ovog puta biti teže, jer se igra samo jedna utakmica", poručuje ljevoruki igrač Mojkovčana Igor Radojević.

"Mojkovac je favorit, ali ne dolazimo sa bijelom zastavom. Ukoliko nam se se ukaže prilika, sigurno ćemo je iskoristiti", reklo je krilo Rudara, Miloš Kaluđerović.

Bogat program finalnog turnira

Prije prvog polufinalnog duela, igračima Mojkovca biće uručen šampionski pehar za prvu titulu u klupskoj istoriji, dok će uoči drugog polufinala pegar za prvo mjesto u Drugoj muškoj ligi biti uručen ekipi Cepelin-Lovćena.

Drugi dan finalnog turnira na Cetinju, u hotelu "Grand", otvoriće sastanak svih prvoligaških i drugoligaških muških klubova (sa početkom u 14 časova), sa prevashodno raspravom o sistemu takmičenja za sezonu 2011/2012.

Najzad, finalu će od 17 časova prethoditi revijalna kadetska utakmica, na kojoj će učešće uzeti za ovu priliku 33 odabrana kadeta.

Petak

Rudar - Mojkovac (17.00)

Lovćen - Sutjeska (20.00)

Subota

Finale - 20.15

Bonus video: