Lukšić: Crna Gora zemlja sportskih talenata

"U prethodnom periodu, postignuti su veliki rezultati u raznim sportovima, prije svega, vaterpolu, košarci, rukometu, fudbalu, ali i drugim”, istakao crnogorski premijer
4 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2012. 14:05h

Predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić primio je danas predsjednika Evropske rukometne federacije Tor Liana, koji će prisustvovati finalu Lige šampiona u ženskom rukometu koje se večeras odigrava u Podgorici.

Na sastanku je ocijenjeno da je večerašnji događaj od izuzetnog značaja za dalji razvoj i afirmaciju rukometa, ali i uopšte sporta u Crnoj Gori.

“Iako mala država, Crna Gora je zemlja sportskih talenata. U prethodnom periodu, postignuti su veliki rezultati u raznim sportovima, prije svega, vaterpolu, košarci, rukometu, fudbalu, ali i drugim”, istakao je Lukšić.

Lukšić je kazao da, uprkos ekonomskoj situaciji, Vlada Crne Gore je u prethodnom periodu sprovela niz aktivnosti od stvaranja institucionalnog i zakondavnog okvira za razvoj sporta, unapređenja infrastrukture, te jačanja fondova za razvoj sporta, a kroz uvođenje posebnih programa za talentovanu djecu i trenere, stvorila mogućnosti za bolje rezultate u individualnim sportovima.

Lian je izrazio zadovoljstvo što boravi u Crnoj Gori, ali i zadovoljstvo saradnjom sa Rukometnim savezom Crne Gore.

On je kazao da je misija Evropske rukometne Federacije da afirmiše, jača i populariše rukomet u Evropi i da kroz programe federacije ima puno mogućnosti za edukaciju, razmjenu iskustava i jačanje kapaciteta.

“U tom smislu, vjerujem da ćemo kroz nastavak partnerstva sa savezom, a koristeći prednosti naših programa zajedno doprinijeti afirmaciji rukometa u Crnoj Gori, ali i da događaja kakav je ovaj večeras bude još više”, istakao je Lian.

Sastanku je prisustvovao i Predrag Bošković, predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore.

Bonus video: