Mađarska razbila očajnu Dansku, „lavicama“ dosta bod za 1. mjesto

"Dankinje protiv nas ne mogu da odigraju ovako slabo. Mi možemo da ih navedemo da se ne osjećaju najbolje, to nam je uvijek zadatak, ali sigurno će ih ovo da razmrda i nama oteža posao", zaključio je Adžić.
12 komentar(a)
Mađarska, Foto: Beta-AP
Mađarska, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.12.2015. 22:08h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Dan nakon drugog najtežeg poraza u istoriji, rukometašice Mađarske su se vratile u pravi ritam i razbile sinoć očajnu Dansku (29:22).

Tim Andraša Nemeta je od početka diktirao tempo, Zita Sučanski je dala sedam od prvih 12 golova svog tima, koji je u 22. minutu već imao plus pet (13:8). Domaće su se vratile do poluvremena, smanjile na 15:12, ali u narednih 30 minuta su se samo ređale greške pred golom Blanke Biro, pa su Mađarice nekoliko puta imale i dvocifrenu prednost.

Da je Danska uzela makar bod, Crna Gora bi bila sigurna na jednoj od prve dvije pozicije u grupi B. U petak će joj biti dovoljan remi da bude prva, mada tim Klavs Bruna Jergensena neće imati nikakvu šansu protiv „lavica“ bude igrao kao sinoć.

"Iznenađenje je da je Danska igrala ovako slabo, a ne što se Mađarska vratila u život. Ovo samo opominje, nama bi bilo lakše da je Danska večeras bila fenomenalna. Neophodan je oprez, jer ove igračice znaju mnogo više više. Biće pod pritiskom, ali znaće da nađu izlaz iz ovog. Spremaćemo se za najbolju moguću Dansku", rekao je Dragan Adžić, koji je sa statističarima Filipom Adžićem i Vladimirom Kovačevićem gledao meč u „Jiske ban boksenu“.

Mogu li Dankinje da odigraju ovako slabo i protiv Crne Gore?

"Ne mogu. Mi možemo da ih navedemo da se ne osjećaju najbolje, to nam je uvijek zadatak, ali sigurno će ih ovo da razmrda i nama oteža posao", zaključio je Adžić.

Bonus video: