Mađarska srušila snove o drugoj fazi

Utakmicu u kojoj im je u nekim kombinacijama odgovarao i poraz sa tri i manje golova razlike, "lavice" su odigrale znatno slabije nego prethodne dvije
73 pregleda 25 komentar(a)
Đurđina Jauković, Foto: Ehf-euro.com
Đurđina Jauković, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 09.12.2016. 20:34h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Malme - Odlična izdanja protiv Danske i Češke su pala u vodu, kada je bilo najvažnije rukometašice Crne Gore su obamrle od straha.

Svezale su im se i ruke i noge i epilog nije mogao da bude drugačiji - najmlađa ekipa na Evropskom prvenstvu je u posljednjem kolu grupe C izgubila od Mađarske sa 21:14 i vraća se kući već nakon prve faze. Srećom, makar je ispunjen jedan od ciljeva, da se žrijeb za Svjetsko prvenstvo čeka iz prvog šešira...

Utakmicu u kojoj im je u nekim kombinacijama odgovarao i poraz sa tri i manje golova razlike, "lavice" su odigrale znatno slabije nego prethodne dvije.

Milena Raičević je pokušala da pomogne, ali je zbog povrede ramena nije bila ni blijeda sjenka. Bez najiskusnije igračice, tim Dragana Adžića se izgubio na terenu, birao loša rješenja u napadu, razbranio Kingu Janurik i dao najmanje golova na svojih devet velikih takmičenja.

Do sada je "rekord" držao poraz od Francuske (16:17) u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Srbiji 2013. godine.

Od samog starta nije slutilo ni na šta dobro. Viktorija Lukač je pogodila dva puta za 2:0, Đurđina Jauković je izgubila dvije lopte, a Janurikova je zaustavila njen i šut Suzane Lazović prije nego što je Raičevićeva prvi put zatresla njenu mrežu. Prošlo je pet minuta i 42 sekunde kada je 26-godišnji bek ušao sa klupe i pogodio sedmerac.

Mađarice su brzo pobjegle na dva razlike, a Majda Mehmedović je na početku 23. minuta iz kontre smanjila na 7:6, nakon što je Marina Rajčić odbranila zicer Anet Kišfaludi. To je bio znak za Kima Rasmusena da zatraži tajm-aut, poslije kojeg se razgoropadila Anita Gorbic i sa tri vezana pogotka pogurala svoj tim ka plus pet na poluvremenu (11:6).

Adžić je na startu nastavka povukao možda i neočekivan potez, jer je Jasni Boljević dao prve minute na prvenstvu, a Đurđinu Malović poslao na poziciju desnog krila.

Njih dvije su i pogodile za 11:8, potom je i Itana Grbić ukrala loptu i smanjila na 11:9, ali je to bio posljednji trzaj.

Iskusnije Mađarice su brzo stekle šest golova razlike (17:11, 50. minut) i bilo je jasno da je i onih minus tri nedostižno.

Bez Raičevićeve i Đurđine Jauković, koja je izgubila četiri lopte i dala jedini gol minut i 15 sekundi prije kraja, i to iz šestog šuta, ubjedljiv poraz je bio neminovnost.

Istim autobusom stigle do dvorane

Rukometašice Crne Gore i Mađarske su istim autobusom stigle na utakmicu. Do nesvakidašnjeg scenarija je došlo zato što nije bilo ni traga od vozila koje je trebalo da preveze Kima Rasmusena i njegove izabranice do "Malme Isstadiona".

Zbog toga je vođstvo mađarske ekipe zamolilo Dragana Adžića da sa njegovom ekipom pređe tri kilometra od hotela do dvorane, što je crnogorski selektor odobrio.

Zbog toga su na jednoj strani autobusa bile Crnogorke, a na drugoj Mađarice.

Crna Gora - Mađarska 14:21 (6:11)

Malme - "Malme Isstadion". Gledalaca: 1.279. Sudije: Marin i Garsija (Španija). Sedmerci: Crna Gora 1 (1), Mađarska 1 (1). Isključenja: Crna Gora 4, Mađarska 4 minuta.

Crna Gora: RAJČIĆ (10 odbrana), Nenezić, JAUKOVIĆ 1, A. KLIKOVAC 1, Boljević 1, UJKIĆ 1, Malović 1, LAZOVIĆ, Premović, Pavićević, Ramusović 2, B. Klikovac, MEHMEDOVIĆ 2, Despotović 2, Raičević 1 (1), GRBIĆ 2.

Mađarska: Kiš, JANURIK (19 odbrana), ŠACL 4, Triščuk 1, GORBIC 5 (1), KIŠFALUDI, KLIVINJI 3, Bodi 1, Sekereš, KOVAČ 3, Planeta, Hornjak 1, Mesaroš, Erdoši 1, LUKAČ 2, Dombi.

Bonus video: