Makedonci usporili Norvežane, Poljska se igrala s Bjelorusijom

0 komentar(a)
Mihal Jurecki, Foto: UROŠ HOČEVAR/EHF
Mihal Jurecki, Foto: UROŠ HOČEVAR/EHF
Ažurirano: 25.01.2016. 21:34h

Pred dva posljednja dana druge faze Evropskog prvenstva za rukometaše, još se ne zna nijedan učesnik polufinala.

Norveška je bila blizu cilja, mogla je da dođe nadomak najvećeg uspjeha u istoriji, ali je osvojila samo bod protiv Makedonije. Skandinavci su još i dobro prošli, jer je tim Ivice Obrvana imao napad za trijumf, ali je šut Kirila Lazarova izblokiran. Fenomenalni desni bek je bio najefikasniji igrač utakmice sa 11 golova, ali je propustio priliku da postane heroj.

U redovima Norveške je najefikasniji bio Kristijan Bjernsen sa šest, a Magnus Jendal je upisao pet pogodaka.

Poljska se poigravala sa Bjelorusijom i slavila mnogo lakše nego što bi se reklo po konačnom rezultatu (32:27), jer je u 46. minutu razlika bila dvocifrena (28:18). Mihal Jurecki je ponovo blistao, pošto je mrežu tresao devet puta, tri više od najefikasnijeg Bjelorusa, Sergeja Šiloviča.

Pred posljednje kolo u grupi 1, Norveška ima sedam bodova, po jedan više od Francuske i Poljske. U konkurenciju za plasman u polufinale bi nekim čudom mogla da se uključi i Hrvatska, ali samo ako savlada domaćina 12. šampionata Starog kontinenta sa minimum sedam razlike, a da prije toga Norvežani šokiraju olimpijskog, svjetskog i evropskog prvaka.

U grupi 2 bi sjutra bi moglo da se sazna ko će osvojiti jedno od prva dva mjesta. Konkurent je Danska, kojoj je za plasman u polufinale prije posljednjeg kola potrebna pobjeda nad Švedskom i da Mađarska „zakine” Španiju bar za bod.

Grupa 1 (Krakov): Makedonija - Norveška 31:31 (17:13), Poljska - Bjelorusija 32:27 (19:13). Srijeda: Makedonija - Bjelorusija (16), Francuska - Norveška (18.15), Poljska - Hrvatska (20.30).

Tabela: Norveška 7, Francuska, Poljska 6, Hrvatska 4, Makedonija 1, Bjelorusija 0.

Grupa 2 (Vroclav) - sjutra: Španija - Mađarska (18.15), Švedska - Danska (20.30). Srijeda: Švedska - Mađarska (16), Njemačka - Danska (18.15), Španija - Rusija (20.30).

Tabela: Danska, Njemačka (meč više) 6, Španija 4, Rusija (meč više) 3, Švedska 1, Mađarska 0.

Bonus video: