Marija Jovanović: Užasan je osjećaj Mehmedović: Lavice će i dalje da ginu na terenu

12 komentar(a)
Majda Mehmedovic, Foto: Reuters
Majda Mehmedovic, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.12.2015. 23:56h

Utučena je bila Marija Jovanović nakon poraza od Norveške.

„Osjećaj je užasan. Morale smo da budemo 30-40 odsto jače da bismo pobijedile. Nismo iskoristile neke šanse koje smo stvorili, nismo se osjećale komotno u napadu, a imale smo propuste i odbrani. S druge strane, igrale smo protiv reprezentacije, koja diže formu tokom šampionata, a mi smo morale da se i čuvamo da bismo izdtžale do kraja. Mislim da smo kvalitetniji tim, ali to nije odlučilo - odlučile su njihova energija, njihova duža klupa“, kazala je Jovanović.

Još jednom se pokazalo koliko je Norveška nezgodna, opasna ekipa...

„Nemaju neke šutere, ali zato „navlače“ u napadu. Mi smo morale da se skupljamo, padala nam je koncetracija u pojedinim trenucima, a one igraju do posljednjeg dodavanja. To nas je i slomilo, kao i neke promašene šanse i nesigurnost u napadu“, naglasila je Jovanović.

Da li ste možda izgorjele u želji, da li je to razlog?

„Razlog je Norveška. Bile su bolje od nas za jedan gol“, realna je Jovanović.

Majda Mehmedović je naglasila da su sve djevojke dale maksimum...

„Nažalost, nije to bilo dovoljno za pobjedu. Žao nam je. Nadam se da ćemo im se revanširati na Olimpijskim igrama. Nismo uspjele, ali i ovo je dobar rezultat. Idemo dalje, „lavice“ će i ubuduče da ginu na terenu“, kazala je Mehmedović.

Da li vas je Norveška nečim iznenadila?

„Nije, ali je moguće da smo ušle u utakmicu svjesne važnosti. U pojedinim trenucima mislim da smo bile malo naivne, imale padove u odbrani, nismo pogađali u napad, ali i to se događa. Svaka greška se plaća, a na greškama se i uči“, kazala je Mehmedović.

Teško je sada igrati utješne mečeve za plasman.

„Daćemo sve od sebe, kao i uvijek“, jasna je Majda.

Bonus video: