Markoč: Želimo da pokažemo da i sa malom bazom možemo da se nosimo sa evropskim velesilama

631 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnje konferencije za novinare, Foto: RSCG
Sa današnje konferencije za novinare, Foto: RSCG

Srebrna medalja ženske kadetske reprezentacije na Mediteranskom prvenstvu u Budvi potvrda je potencijala te generacije, kazao je predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda.

On je kazao da su kadetkinje u Budvi pokazale pravi pristup i odnos prema državnom grbu.

Prema njegovim riječima, rezultat iz Budve uvertira je za Evropsko prvenstvo, koje je na programu u avgustu u Sloveniji.

"Francuska je, kao i u konkurenciji kadeta, bila nepremostiva prepreka i poraz u finalu nije pokvario generalni utisak. Medalja je upotpunila zadovoljstvo svih nas jer smo po ocjenama svih učesnika bili odlični domaćini", rekao je Kapisoda na konferenciji za novinare.

Kapisoda je dodao da se Rukometni savez potvrdio da je organizaciono i u svakom pogledu spreman za domaćinstvo i organizaciju velikih takmičenja

„Srebrne medalje kadeta i kadetkinja na prvenstvima Mediterana, kao i odlična EHF sedmica seniora, koji su srušili svjetskog i olimpijskog šampiona, je na zadovoljstvo svih nas“, rekao je Kapisoda.

Trener reprezentacine Gabrijela Markoč kazala je da je šampionat bio izuzetno značajan za njenu selekciju ne samo sa aspekta rezultata već zbog prilike da odigraju što više utakmica i što sprem,nije dočekaju start Evropskog prvenstva.

„Da nije bilo Mediteranskog prvenstva, prošle i ove godine, ova generacija bi otišla na Evropsko prvenstvo bez provjere i zvaničnog meča. Nije nam prioritet bio rezultat, zadovoljna sam samo nekim segmentima igre, ali smo još daleko od očekivanog“, kazala je Markoč.

Ona je naglasila da nije realno biti u rangu Francuske i Rusije, ali da tokom meča njenim igračicama to uspijeva samo zbog svog karaktera.

„Želimo da radimo, da pokažemo da i sa ovako malom bazom možemo da se nosimo sa evropskim velesilama“, kazala je Markoč.

Golman Jovana Kadović kazala je da je tokom šampionata bilo uspona i padova, ali da je ekipa sve uradila da ostvari što bolji rezultat.

„Bilo je mnogo značajno prvenstvo, ne samo zbog rezultata, već zbog igranja kprotiv kvalitetnih rivala. U finalu, većim dijelom utakmice pokazali smo da možemo da se borimo i igramo protiv najboljih. Imamo veliko srce“, rekla je Kadović.

Crnogorske kadetkinje nastup na šampionatu završile su sa četiri pobjede i dva poraza, oba od Francuske.

Bonus video: