Marković: Rano je za pravu igru

"Zato u Blacu ne možemo očekivati neku strašnu igru i dobre rezultate. Ali ne bi ni valjalo da sad dostignemo nivo igre i forme koji je potreban za start sezone”, rekao je Marković
168 pregleda 0 komentar(a)
Igor Marković, Foto: Savo Prelević
Igor Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.08.2013. 22:01h

Nakon dvije kontrolne utakmice na Cetinju protiv Goražda (36:24, 30:29), predstavnika Bosne i Hercegovine, pred rukometašima Lovćena je fizički naporniji i kvalitativno teži program utakmica u pripremnom periodu za narednu sezonu. Izabranici Kasima Kamenica od sjutra do nedjelje učestvuju na tradicionalnom međunarodnom “TV turniru Blace 2013”, u konkurenciji srpskih timova Partizana, Željezničara, Napretka, Planinke i domaćina Jastrebca.

Lovćen igra u grupi sa Napretkom (petak, 16.30 časova) i Planinkom (subota, 10 časova). Polufinala se igraju u subotu od 16.30 i 19 časova, u nedjelju su mečevi za treće mjesto (16) i finale (18.30).

"Do sada smo uglavnom radili na fizičkoj spremi, imali smo samo jedan taktički trening, tako da ne možemo očekivati preveliki napredak u igri u odnosu na mečeve sa Goraždem. Protiv Goražda možemo biti zadovoljni prvim mečom, u drugom su se vidjeli nedostaci. Zato nam je svaka utakmica dobrodošla, jer u ekipi imamo dosta novih igrača, novi je i trener. Protiv Goražda svi su dobili šansu, tako će biti i na ovom turniru, jer se traži idealna postava za start sezone i meč sa Borcem u SEHA ligi 7. septembra. Zato u Blacu ne možemo očekivati neku strašnu igru i dobre rezultate. Ali ne bi ni valjalo da sad dostignemo nivo igre i forme koji je potreban za start sezone”, rekao je za “Vijesti” Igor Marković, kapiten šampionskog tima.

Lovćen su u prelaznom roku pojačali Poljak Lukaš Ačruk (lijevi bek), bosansko-hercegovački internacionalac Alen Kulenović (desni bek), Danijel Vukićević (srednji bek), pivot Stefan Čizmović, lijevi bek Đorđo Peruničić, sa pozajmice iz Ulcinja se vratio lijevi bek Vuk Latković, a prvom timu je priključen i mlađani Vukan Lipovina (lijevo krilo).

Klub su na kraju sezone napustili pivotmen Nemanja Grbović, srednji bek Marko Jovetić, desni bekovi Ivan Perišić (Segedin, Mađarska) i Vladan Lipovina (Kuenka, Španija), a tokom prošle sezone i Stevan Vujović i Zlatko Daskaloski.

"Mislim da smo slabiji u odnosu na prošlu sezonu, bez obzira što su igrači koji su došli imaju kvalitet. Prošle sezone smo bili uigrani, jer je ta ekipa već dvije godine igrala zajedno. Trebaće vremena da se ova nova ekipa uigra, da dođemo do prave igre, jer je dosta novih igrača, u bekovskoj liniji i na poziciji pivota. Biće i problema, ali i prostora da popravljamo igru iz meča u meč", zaključio je Marković.

Za Blace je krenulo 18 igrača, i to golmani Abramović, Borilović, Cicmil, lijeva krila Marković, Popović, Lipovina, desna krila Mirko Radović, Kaluđerović, pivoti Ivan Radović, Čizmović, te bekovi bekovi Lasica, Drašković, Latković, Nikolić, Kulenović, Ačruk, Vukićević i Peruničić.

Makabi na Cetinju 17. septembra

Kao što je i najavio novi predsjednik Dragan-Cogo Ražnatović, izraelski Makabi gostovaće na Cetinju 17. septembra (19 časova), u revanš meču prvog kola kvalifikacija za EHF kup, objavljeno je na sajtu Evropske rukometne federacije.

Prvi meč igra se 10. septembra u Tel Avivu.

Određena su i službena lica za oba duela, pa će prvi meč suditi Letonci Stolarovs i Licis, dok će u revanšu pravdi dijeliti sudije iz Slovačke, Mandak i Rudinski.

Duel sa Makabijem biće prvi evropski klupski rukometni meč na Cetinju nakon skoro četiri godine, preciznije od 14. novembra 2009. godine, kada je Lovćen na svom parketu dočekao francuski Tremble, u prvom meču 3. kola Kupa kupova. Nakon toga su Cetinjani, zbog finansijskih razloga, prihvatali da igraju u gostima i mečeve, pa nema dileme da su se ljubitelji rukometa u prijestonici uželjeli evropskog rukometa.

Ako prebrodi Makabi, Lovćen će u drugom kolu kvalifikacija za EHF kup igrati protiv makedonskog Zomimaka iz Strumice...

Bonus video: