Medalja opet ostala samo san

Francuska je potpuno zaustavila brzu igru Crne Gore i zasluženo trijumfovala
109 pregleda 44 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2017. 21:54h

Snovi se ne ostvaruju ako ne sanjate, rekao je selektor rukometašica Crne Gore Per Johanson u najavi Svjetskog prvenstva u Njemačkoj.

Šveđanin koji je neočekivano naslijedio Dragana Adžića 10 dana pred početak 23. planetarnog šampionata je tako najavio borbu za medalju, ali je ona još jednom ostala samo san za „lavice”, koje su u četvrtfinalu u Lajpcigu poražene od Francuske sa 25:22.

Tako su i na četvrtom svjetskom prvenstvu ostale bez odličja, jedinog koje im fali u kolekciji, a drugi put zaredom stale u četvrtfinalu...

Johansonov tim je poveo 2:0, ali je Francuska odmah uhvatila priključak, a onda i povela 7:4 u 16. minutu pogotkom Grejs Zadi.

Podatak da je ona bila sedma različita igračica koja je zatresla mrežu Marine Rajčić najbolje pokazuje kako veliki izbor ima legendarni Olivije Krumbholc.

Jelena Despotović je smanjila, ali je Estej Nze Minko postala prva igračica Francuske sa dva gola, a potom i Alison Pino osma koja se upisala za plus četiri (9:5, 19. minut).

Katarina Bulatović trećim i Jovanka Radičević sa prva dva pogotka su brzo smanjile na 9:8, bilo je i 10:9, ali više nijednom nije bila minimalna razlika.

Francuskinje su potpuno zaustavile brzu igru „lavica”, koje su samo jedan gol dale iz brzog centra (Bulatovićeva u 40. minutu za 17:15), a nijedan iz „čiste” kontre!

Razlika je rasla do 45. minuta, kada je Siraba Dembele ukrala loptu i rutinski pogodila za 21:16.

Tada je Crna Gora dobila šansu da se vrati u život, jer su u razmaku od svega nekoliko sekundi isključene Kamil Ajglon-Saurina i Aleksandra Lakrabe.

Umjesto da osjetno smanje razliku, „lavice” su na jedvite jade jednom pogodile mrežu (Amandin Lejno odbranila zicer Bobani Klikovac, a Radičevićeva ubacila loptu u mrežu nakon što je Ivona Pavićević pogodila prečku), a potom su propustile nekoliko šansi da priđu na minus dva.

Posljednja nada je otišla pet i po minuta prije kraja, kada je Itana Grbić iz prve kontre pogodila pravo u Lejno, nekadašnju saigračicu iz Vardara.

Francuskinje će u polufinalu igrati sa Švedskom, koja je savladala Dansku sa 26:23.

„Lavice” se vraćaju kući, jer se ne igraju mečevi za plasman od 5. do 8. mjesta, s obzirom na to ovo Svjetsko prvenstvo nije „izborno” za Olimpijske igre kao prethodno i naredno...

Francuska - Crna Gora 25:22 (12:10)

Lajpcig - „Arena Lajpcig”. Gledalaca: 2.019. Sudije: Ko i Li (Južna Koreja). Sedmerci: Francuska 6 (5), Crna Gora 9 (6). Isključenja: Francuska 6, Crna Gora 6 minuta.

Francuska: LEJNO (13 odbrana i dva sedmerca), Darlo, DANSET 1, Ajglon-Saurina 1, Pino 5 (3), LANDRE, N'Guan, ZADI 3, Uet 3, Nijakate, DEMBELE 4, Flip, EDVIŽ, Nze Minko 2, NIOMBLA 2 (1), Lakrabe 4 (1).

Crna Gora: RAJČIĆ (pet odbrana i sedmerac), Hasanić (jedna odbrana), RADIČEVIĆ 4 (1), JAUKOVIĆ 2, BRNOVIĆ 2, A. Klikovac, Ujkić, Malović, Premović, BULATOVIĆ 9 (3), Pavićević, Ramusović, B. Klikovac, Despotović 2, RAIČEVIĆ 3 (2), GRBIĆ.

Galerija

Bonus video: