Mehmedović: Ušle u njihov ritam i nismo mogle da izađemo iz njega

„Nismo osjećale pritisak, on je bio na strani Mađarica, ali su ga one odlično podnijele i zasluženo slavile”, istakla je Klara Voltering
91 pregleda 0 komentar(a)
Đer - Budućnost, Foto: Reuters
Đer - Budućnost, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.05.2014. 20:41h

Nakon poraza od Đera, igračice Budućnosti su bez suza prošetale kroz miks zonu i riječima dokazale da su sportski prihvatile poraz.

„Đer je bio mnogo bolji, ali hvala saigračicama koje su dale onoliko koliko su mogle u ovom trenutku”.

„Nema potrebe da spuštamo glavu. Jeste nam krivo, željele smo mnogo, ali je Đer mnogo bolja i iskusnija ekipa od nas. Mi smo među mlađim ekipama i ovo finale je veliki uspjeh za nas”, istakla je Radmila Petrović.

Majda Mehmedović je priznala da ih je protivnik onemogućio da igraju kako znaju.

„Đer je bolje otvorio utakmicu, mi smo „ušle“ u njihovu igru. Nismo ostvarile cilj da nametnemo naš stil igre, da bijemo od starta, već smo ušle u njihov ritam i nismo mogle da izađemo iz njega”.

„Bile su mnogo bolje i u odbrani i u napadu, pokazale su iskustvo, ali nadam se da će svakoj od nas ova utakmica ostati u glavi i da ćemo sve greške ispraviti u nekoj drugoj prilici”.

„ Igrale smo atipično, nismo imali nijedan višak na krilu za 60 minuta, ali na greškama se uči”, poručilo je lijevo krilo „plavih”.

Milena Knežević je imala nevjerovatno „vreo” doček, jer su navijači Đera svaki njen kontakt sa loptom ili faul u odbrani propratili glasnim zvižducima.

Razlog je, naravno, udaranje Anite Gorbic, zbog čega je dobila dva meča suspenzije.

„Nismo odigrale na nivou na kojem se očekivalo od nas. Na dvije utakmice protiv u glavnoj fazi smo čak pokazale da smo bolje od njih, ali su one ovdje gdje je trebalo potvrdile da su najbolja ekipa trenutno u Evropi”.

„Definitivno su imale veću želju od nas, zato su i pobijedile. Imamo za čim da žalimo, ali je ovo bila sjajna sezona, jer niko od nas nije očekivao da ćemo ovo napravite”.

„Zadovoljne smo, pred nama je sljedeća sezona. Oduševljena sam ovakvom atmosferom, pokazala sam da mi ne ne smeta ovakva publika. Šta više, ponašala sam se i igrala kao da su to naši navijači”.

Da li ti se javila Anita Gorbic?

„Nije”.

Kapitenka Klara Voltering je istakla da je očekivala težak meč, zbog veoma naporne utakmice u polufinalu.

„Nismo osjećale pritisak, on je bio na strani Mađarica, ali su ga one odlično podnijele i zasluženo slavile”.

„Pravile smo mnogo grešaka, ali moram da se zahvalim saigračicama i trenerima, jer smo imale dobru sezonu”.

„Odigrale smo dosta teških utakmica i možemo da budemo ponosne što smo bile u finalu”, poručila je 31-godišnja Njemica.

Bonus video: