Melić: Padale su i mnogo veće reprezentacije od Srbije

"Padale su ovdje i mnogo veće reprezentacije, ne znam zašto se to ne bi desilo ni sada. Izuzetno respektujemo Srbiju, njeni igrači su u velikim klubovima, ali igramo na našem terenu, što nam je još jedna prednost", rekao je Melić
60 pregleda 59 komentar(a)
Fahrudin Melić, Foto: Savo Prelević
Fahrudin Melić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.06.2015. 19:06h

Rukometaši Crne Gore i Srbije sjutra (20 časova) boriće se za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Lavovima" odgovara samo pobjeda, "orlovi" bi možda mogli da se provuku do Poljske i kao najbolja trećeplasirana ekipa ako izgube.

Ali, ta računica je toliko komplikovana, da Dejanu Periću i njegovim pulenima nikako ne bi smjeli da kalkulišu...

A u taboru "crvenih" niko i ne pomišlja na bilo šta sem na četvrti trijumf u grupi 4.

Fahrudin Melić je imao problema sa patelom koljena, ali je odigrao dva posljednja meča za Pari Sen Žermen i poručuje da je potpuno spreman za meč decenije.

"Utakmica je jako bitna, može se reći i istorijska, zato što se radi o komšijskom derbiju. Nadam se dobroj predstavi, spremni smo fizički, nadam se da će i glave biti "na mjestu", i da ćemo na kraju slaviti sa našim navijačima", rekao je 30-godišnjak iz Prijepolja.

Čovjek koji je sa Parižanima nedavno postao prvak Francuske ističe da je ovo poseban meč, jer se rivali odlično poznaju.

"Zanimljivo je, jer većinu znam. S nekima sam bio u istom timu, a protiv svakog sam igrao. Do juče je to bila jedna država, a sada smo protivnici na terenu. Ali, svako ima svoj cilj. Srbi nisu došli ovdje da izgube, vidjećemo nakon 60 minuta kome će pripasti čast da se pojavi u Poljskoj".

Melić smatra da Crna Gora igra sve bolje kako kvalifikacije odmiču.

"Otkada sam se vratio u ekipu prije godinu, evidentan je napredak. Dokaz toga je i činjenica da momci počinju da igraju u jako dobrim, ozbiljnim ekipama. To ne dolazi samo od sebe, već je posljedica kvalitetnog rada. Bio sam sudionik prethodnih utakmica sa Izraelom, koji tamo nismo mogli da dobijemo, ali su ovi momci pokazali da se na njih može računati. A trijumf nad Islandom je jedna od najvećih pobjeda naše reprezentacije".

U Crnoj Gori su gubile Švedska, Češka, Njemačka, Island... Da li može i Srbija?

"Da ne mislim tako, ne bih ni bio ovdje. Imamo razloga da vjerujemo u pobjedu. Padale su ovdje i mnogo veće reprezentacije, ne znam zašto se to ne bi desilo ni sada. Izuzetno respektujemo Srbiju, njeni igrači su u velikim klubovima, ali igramo na našem terenu, što nam je još jedna prednost. Pozivam navijače da nas podrže, jer bi ovim momcima mnogo značio nastup na Evropskom prvenstvu".

Šta je recept za pobjedu?

"Odbrana do posljednjeg atoma snage. Moramo i da budemo strpljivi u napadu, da nas ne bi iskontrirali".

Borozan igra

Dilema je otklonjena - Vuko Borozan će igrati sjutra veče protiv Srbije. Cetinjski bombarder je dugo čekao nalaz magnetne rezonance, na kojem se vidjelo da je malo nagnječio meniskus na lijevoj nozi, što je najlakša povreda koljena.

Da se ne igra ovako važan meč, 203 centimentra visoki lijevi bek bi odmarao, ali ne želi da propusti utakmicu koja Crnu Goru može da odvede na Evropsko prvenstvo.

Ako "lavovi" pobijede, igrač njemačkog Libeka će moći da preskoči nedjeljni susret u Rejkjaviku sa Islandom, kojem je u Baru dao čak 10 golova.

Ilić: Možemo i jedni i drugi do Poljske

Najveći adut Srbije je svakako Momir Ilić. Najbolji strijelac Lige šampiona najavljuje izuzetno težak meč za obje selekcije, ali vjeruje da će i Srbija i Crna Gora igrati u Poljskoj.

"Biće teško i za jedne i za druge. Može da se desi da i jedna i druga reprezentacija odu na Evropsko prvenstvo. Naravno, i mi i oni želimo pobjedu, da odigramo dobru utakmicu i daćemo sve od sebe da to uradimo", rekao je bek vicešampiona Evrope Vesprema.

Prije dva mjeseca Srbija je igrala dva meča sa Islandom. U Rejkjaviku je poražena sa čak 38:22, a u Nišu je vodila 25:22 i imala igrača više, ali je dozvolila "ribarima" da izjednače.

"Sve se to brzo zaboravi, jer dolaze nove utakmice, novi ciljevi. Ide se dalje", napominje Ilić.

Kako ti se čini ova ekipa Crne Gore?

"Ljuba Obradović je podmladio reprezentaciju, koja iz utakmice u utakmicu napreduje i ima veliku budućnost. I u Beogradu sam rekao da vidim da će nekoliko igrača biti na vrhunskom nivou".

Da li je prednost Srbije iskustvo?

"To treba pokazati. O iskustvu ne možemo da razgovaramo do 20 sati, kada počne utakmica. Ono jeste na našoj strani, ali sve mora da funkcioniše da bismo pobijedili".

Bonus video: