Metaloplastika pobjednik "Gužvinog memorijala"

Rukometaši šabačke Metaloplastike osvojili su večeras "Gužvin memorijal" u Valjevu poslije pobjede nad beogradskim Partizanom sa 30:26.
75 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Jevremović, Foto: Saša Jončić
Nikola Jevremović, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 30.01.2013. 23:27h

Rukometaši šabačke Metaloplastike osvojili su večeras "Gužvin memorijal" u Valjevu poslije pobjede nad beogradskim Partizanom sa 30:26.

Treće mjesto zauzela je Crvena zvezda, koja je sa 33:32 pobijedila domaćina Metalac.

U polufinalnim utakmicama, Partizan je savladao Crvenu zvezdu sa 33:30 poslije boljeg izvođenja sedmeraca, pošto je u regularnom vremenu bilo 29:29, dok je Metaloplastika pobijedila Metalac sa 38:26.

Za najboljeg igrača proglašen je Filip Marjanović iz Metaloplastike, najbolji strijelac sa 20 golova je njegov klupski drug Nemanja Grujičić, a najbolji golman je Dejan Vasić iz Partizana.

"Gužvin memorijal" igran je u prepunoj Hali sportova u znak sjećanja na nekadašnjeg igrača i trenera Metalca, Crvene zvezde, Metaloplastike i Partizana, Nikolu Jevremovića Gužvu (1951-2010), koji je nakon duže bolesti preminuo 18. janura 2010. godine.

Osim učesnika Memorijala, Jevremović je sa uspjehom vodio i crnogorske klubove, Berane i Budućnost, sa kojom je 2009. godine osvojio prvu šampionsku titulu u istoriji podgoričkog kluba.

Jevremović je sa 17 godina zaigrao u valjevskom Metalcu, a potom je uspješno nosio dres Crvene zvezde i Metaloplastike sa kojom je osvojio Kup Jugoslavije.

Pri kraju igračke karijere vratio se 1981. u Metalac, gdje je uporedo sa igranjem započeo trenersku karijeru.

Jevremović je vodio juniorsku selekciju Srbije, a od 1987. i Jugoslavije sa kojom je osvajao medalje na Svetskim prvenstvima u Rijeci, Španiji i Atini, kao i peto mjesto u Argentini.

Bio je i trener Pelistera iz Bitolja, Jugović iz Kaća, Crvenke i Radničkog iz Subotice.

Za najboljeg sportistu Valjevu biran je 1983. i 1985. godine...

Bonus video: