Metaloplastika slavila u Nikšiću, peti poraz Sutjeske

Rukometaši Sutjeske nijesu uspjeli u 5. kolu SEHA lige da stignu do dugo čekane pobjede. Bodove je ovoga puta odnijela Metaloplastika.
90 pregleda 0 komentar(a)
Bogdan Nikolić, Foto: Savo Prelević
Bogdan Nikolić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.10.2011. 18:55h

Rukometaši Sutjeske nijesu uspjeli u 5. kolu SEHA lige da stignu do dugo čekane pobjede. Bodove je ovoga puta odnijela Metaloplastika.

Izabranici Zorana Kastratovića u uvodnim minutama bili su na visini zadatka, međutim, kada je gost preokrenuo 10 minuta prije odlaska na odmor, znalački je kontrolisao utakmicu, i potpuno zasluženo stigao do trećeg trijumfa.

Istina, utakmicu je na najbolji mogući način brzom kontrom otvorio Mirko Majić. Samo minut kasnije Nikšićani su udvostučili prednost,međutim, to je bio signal da se gosti probude i već u 10. minutu stignu do prvog izjednačenja (3:3). Metaloplastika je u 20. minutu golom Marjanovića iz sedmerca stigla do prednosti (8:7), ali je nedugo zatim na drugoj strani uzvratio Radivoje Đođić, za novo poravnanje (8:8). U poslednjem minutu prvog dijela golovima Miloša Markovića i Luke Mitrovića, gosti su na odmor otišli sa dva gola prednosti (13:11).

"Utakmicu smo morali da dobijemo. Nakon poraza ne preostaje nam ništa drugo sem da izvučemo pouke i da se što prije uzdignemo.Oba rivala napravila su dosta tehničkih grešaka, a u takovoj igri gosti su se bolje snašli", kratko je nakon meča rekao Marko Rajković.

Serijom 3:0 Metaloplastika je otvorila drugi dio igre, tako da je u 34. minutu na semaforu stajalo (16:11). Od tog trenutka uslijedio je period u kojem su oba rivala pravili tehničke greške, a nerešiva enigma za Nikšićane bio je gostujući čuvar mreže Miloš Rajić, koji je branio gotovo sve. Ipak, u 52. minutu Sutjeska je uspjela da se rezultatski vrati u meč 18:19. U tom trenutku kao da se strah od pobjede uvukao kod domaćih, jer su u par navrata propustili izgledne šanse za izjednačenje.Izabranici Slavka Novakovića znali su propuste da kazne, i znalački utakmicu privedu kraju.

"U našoj ekipi osjeća se umor zbog igranja u ritmu srijeda - subota. Ipak, zadovoljni smo što smo slavili u Nikšiću. Ni jednoj ekipi neće biti lako da osvoji bodove protiv Sutjeske na njenom terenu. Normalno je da u našoj ekipi tokom igre ima uspona Ipadova.Radi se o mladoj ekipe, tako da je normalno da greške postoje. Mislim da je novoformirano takmičenje pun pogodak za rukomet", kazao je trener Metaloplastike Slavko Novaković.

Sutjeska - Metaloplastika 20:22 (11:13)

Nikšić - SC „Nikšić”. Gledalaca: 300. Sudije: Mitrevski i Todorovski (Makedonija). Sedmerci: Sutjeska 1 (1) , Metaloplastika 4 (4). Isključenja: Sutjeska 12, Metaloplastika 10 minuta.

Sutjeska: Rajković (šest odbrana), Jocović (10 odbrana), Bojanić, Bulajić, Blagojević, Blečić 3, Kaluđerović, Šekarić, Ašanin 1, Majić 5 (1), Đođić 4, Vučković, Trifunović 3, Nikolić 2, Čizmović 2, Nikitović.

Metaloplastika: Maksimović, Rajić (13 odbrana), Karanović, Živanović 1, Aleksić, Krečković, Novaković, Marjanović 6 (4), Medurić 3, Marković 4, Arsić, Grujičić 4, Vidaković, M. Mitrović 1, L. Mitrović 3, Teodorović.

Bonus video: