Mijatović: Presudilo neiskustvo i manjak kvaliteta

"Probali smo da damo maksimum, ali izgleda da to nije bilo dovoljno", rekao je golam Crne Gore
59 pregleda 8 komentar(a)
Rade Mijatović, Foto: EPA
Rade Mijatović, Foto: EPA
Ažurirano: 13.01.2014. 23:43h

Kao i u prijateljskom meču sa Ukrajinom 28. decembra 2012. u Budvi, Rade Mijatović je dao gol za pamćenje, ali šta to vrijedi kada je Crna Gora ubjedljivo poražena od Švedske...

"Probali smo da damo maksimum, ali izgleda da to nije bilo dovoljno. Presudilo je naše neiskustvo i manjak kvaliteta. Nismo došli da bilo kome prijetimo, niti smo mogli da se nadamo pobjedi, ali jesmo boljoj igri i rezultatu".

"Jednostavno, mi smo morali da odigramo fenomenalno, a da Šveđani odigraju baš loše da bismo imali šansu da trijumfujemo", priznao je 32-godišnji Nikšićanin.

Prvi golman „crvenih” se nada da će tim ostaviti bolji utisak u sljedećim mečevima, ali ne želi da misli samo na duel sa Bjelorusijom, već upozorava da je jako bitna i utakmica protiv Hrvatske.

"Vjerujem da ćemo u narednim utakmicama igrati bolje i makar disciplinovanije i da ćemo pokazati da ova reprezentacija ima budućnost. Ne smijemo da se obrukamo i da ubjedljivo izgubimo od Hrvatske".

"Možda će na kraju odlučivati i gol razlika, jer vjerujem da će Švedska dobiti Bjelorusiju, pa bi nama i bod u posljednjoj utakmici možda bio dovoljan za prolaz u drugu fazu", napomenuo je Mijatović.

Bonus video: