Milena Knežević i Igor Marković igrači godine

Svečana dodjela priznanja zakazana je za ponedjeljak u hotelu "Maestral" u Pržnom
2 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2012. 23:26h

Srednji bek Budućnosti Milena Knežević i kapiten Lovćena Igor Marković, najbolji su rukometašica i rukometaš 2012. godine, saopšteno iz večeras iz Rukometnog saveza Crne Gore.

U glasanju su učestvovali i klubovi (do 19. decembra), a odluku je večeras verifikovao Upravni odbor RSCG.

Markoviću je to treće priznanje, a najbolji je bio i prošle i pretprošle godine.

Milena Knežević, prvi strijelac grupne faze ovogodišnje Lige šampiona, najbolja je bila i 2009. godine, a 2007. godine je izabrana za najbolju mladu igračicu Crne Gore.

Za najbolju igračicu u inostranstvu izabrana je Katarina Bulatović (zajedno sa Bojanom Popović sportista 2012. godine u Crnoj Gori, najbolji strijelac i u najboljoj postavi na Olimpijskim igrama u Londonu i Evropskom prvenstvu u Srbiji), desni bek rumunskog Olkima, koja je do ljetos igrala u Budućnosti.

Najbolji crnogorski rukometaš u inostranstvu je desno krilo slovenačkog Gorenja iz Velenja, i crnogorski reprezentativac, Fahrudin Melić, trenutno treći strijelac Lige šampiona.

Drugu godinu zaredom, Jelena Despotović, lijevi bek Budućnosti i reprezentacije Crne Gore, najbolja je mlada rukometašica (igračice rođene 1994. godine i mlađe), dok je najbolji mladi igrač Vuko Borozan, od ljetos član hrvatskog Karlovca, kadetski i juniorski reprezentativac Crne Gore, koji je ponikao u cetinjskom Cepelinu, gdje je i igrao do odlaska u Hrvatsku.

Svečana dodjela priznanja zakazana je za ponedjeljak u hotelu "Maestral" u Pržnom, kada će biti održan i brifing sa novinarima povodom početka priprema muške seniorske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Španiji.

Galerija

Bonus video: