Milić: Logika je da budemo bolji nego što smo bili prošle sezone

Na prvoj prozivci treneru Dušku Miliću odazvalo se 18 rukometaša od kojih je većina i prethodne sezone nosila dres najuspješnijeg crnogorskog muškog rukometnog kluba.
1160 pregleda 0 komentar(a)
Duško Milić (Foto: Stefan Ivanović/RSCG)
Duško Milić (Foto: Stefan Ivanović/RSCG)

Šampion je "upalio motore", rukometaši Lovćena počeli su pripreme za novu sezonu, u kojoj ih, nakon godine pauze, očekuje i povratak na evropsku scenu.

Na prvoj prozivci treneru Dušku Miliću odazvalo se 18 rukometaša od kojih je većina i prethodne sezone nosila dres najuspješnijeg crnogorskog muškog rukometnog kluba.

Cetinjani su se i ovr sezone odlučili da se oslone na domaće snage, pa su timu priključeni kadetski reprezentativci Luka Vukićević i Darko Pejović ali i povratnik iz tivatskog Partizana, Aleksa Perišić. Poslije jednogodišnje pauze zbog teške povrede, na parket se vraća Miodrag Stanojević.

U odnosu na prošlosezonski sastav nema Luke Vujovića (prešao u skopski Metalurg), Nikole Mitrovića i Miloša Krivokapića, dok Draško Kaluđerović narednih dana treba da definiše svoj status u klubu.

"Neka me neko optuži za lokalpatriotizam - i Sloba Bulajića, smatram da je naš poodavno - ali ovo je poslije dužeg vremena ekipa sastavljena isključivo od Cetinjana. Naše strateško opredjeljenje je da zajedno idemo dalje. Prije dvije i po godine smo imali pet-šest igrača iz prve ekipe, a sada imamo generacije mladih rukometaša rođenih 2004-2009. Ove sezone želimo da podignemo ljestvicu, da budemo kompaktniji i bolji u svakom segmentu", rekao je predsjednik Lovćena Vido Đakonović, a prenosi Radio Cetinje.

Ciljevi Lovćena su jasni, osvajanje oba domaća trofeja.

"Kada sam u avgustu 2018. preuzeo klupu Lovćena rekao sam da dolazim u klub koji ima obavezu da ide na trofeje. Ta obaveza ostaje. Logika je da budemo bolji nego što smo bili prošle sezone. Siguran sam da ćemo i biti, a preduslov je da budemo složna družina", rekao je Milić.

Za cetinjski tim ovogodišnja sezona počeće ranije, u prvom kolu kvalifikacija za EHF Kup, 'Cetinjani će igrati sa novosadskom Vojvodinom.

"Igramo protiv velikog rivala. Naš cilj je da odigramo jake utakmice i da se pokažemo u najboljem svijetlu", zaključio je Đakonović.

Čitav pripremni period, ekipa Lovćena odradiće na Cetinju, a do duela sa šampionom Srbije odigraće i tri prijateljska meča.

Bonus video: