Mlade „lavice” nemoćne protiv Norveške

Enisa Đoković je opet bila najefikasnija sa devet golova, Branka Konatar je dala četiri, Novakovićeva i Tatjana Brnović dva, s tim da je kapitenka iznudila i četiri sedmerca
252 pregleda 0 komentar(a)
Ivana Novaković, Foto: Www.hungaryhandball2018.hu
Ivana Novaković, Foto: Www.hungaryhandball2018.hu
Ažurirano: 05.07.2018. 19:37h

U reprizi meča za 7. mjesto na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, juniorke Crne Gore opet nisu imale šanse protiv rukometne velesile, Norveške.

Tim Tatjane Jeraminok je ovog puta izgubio još ubjedljivije - u Celju je lani bilo 23:28, a danas u Debrecinu, u 3. kolu grupe A Svjetskog prvenstva, 20:31.

Skandinavke su otvorile meč sa tri vezana gola i nijednom nisu dozvolile mladim „lavicama” da priđu na bliže od dva razlike. Posljednji put su tako blizu bile u 37. minutu, kada je Ivana Novaković pogodila za 16:14.

Tada je Norveška pojačala ritam i u 52. minutu stigla do plus sedam (25:18). Uskoro je bilo i 29:19, a rekordnih minus 11 je bilo na samom kraju.

Enisa Đoković je opet bila najefikasnija sa devet golova, Branka Konatar je dala četiri, Novakovićeva i Tatjana Brnović dva, s tim da je kapitenka iznudila i četiri sedmerca.

U listu strijelaca su se po jednom upisale Nataša Ćorović, Ana Šaranović i Elena Tomić.

Tea Marinović je zaustavila pet šuteva i sedmerac, Anastasija Čogurić je imala dvije, a njena imenjakinja Babović jednu odbranu.

Crna Gora u subotu (13.30) igra sa Mađarskom, koja ima maksimalan učinak nakon tri kola - pobijedila je Brazil (27:24) i Portugal (33:20), a dva boda protiv Obale Slonovače su joj dodijeljena za zelenim stolom.

I „lavice” imaju „trijumf” nad Afrikankama, te pobjedu nad Portugalom (30:23).

Bonus video: