Mojkovac eliminisan iz Evrope

Falila su dva gola, a morala su da budu postignuta, i to na najlakši način - timu Branislava Zeljkovića presudila je očajna realizicija sedmeraca (7-2).
84 pregleda 0 komentar(a)
Mojkovac, Foto: Boris Pejović
Mojkovac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.10.2011. 20:45h

Sjajan ambijent bjelopoljske dvorane „Nikoljac” i velika želja nijesu bili dovoljni rukometašima Mojkovca da izbore plasman u 3. kolo Kupa EHF. Falila su dva gola, a morala su da budu postignuta, i to na najlakši način - timu Branislava Zeljkovića presudila je očajna realizicija sedmeraca (7-2).

"Puno toga je bilo lijepog na ovoj utakmici i moram reći da sam zadovoljan. Moji igrači su izgarali, ali su za protivnika imali izuzetno jaku Crvenu zvezdu, protiv koje je teško igrati. Jedino što mogu da zamjerim mojim najiskusnijim rukometašima Bogavcu i Dapčeviću je što nijesu imali dovoljno koncentracije prilikom izvođenja sedmeraca", kazao je Zeljković.

Susret je odlično počeo za domaće rukometaše, koji su brzo anulirali prednost Crvene zvezde iz prvog meča, a u 8. minutu vodili 6:2. Gosti su ipak brzo konsolidovali redove, napravili seriju 4:0, pa je u 13. minutu bilo 6:6. Zatim se vodila velika borba, a crveno-bijeli su prvo poluvrijeme riješili u svoju korist rezultatom 12:11.

Početak drugog dijela pripao je Beograđanima, koji su u 37. minutu došli do plus četiri. Mojkovčani, koji su na golu imali raspoloženog izuzetno raspoloženog Cvetkovića, nisu se predavali i u 46. minutu su izjednačili, a zatim golom Drakulovića i preokrenuli (20:19). Sam finiš donio je dosta uzbuđenja, ali izabranici Branislava Željkovića u presudnim trenucima nijesu uspjeli da iskoriste dva sedmerca, pa su na kraju morali da se zadovolje pobjedom od jednog gola razlike.

"Utakmica je do samog kraja bila neizvjesna, ali smo uspjeli da izdržimo pritisak u ovom sjajnom ambijentu i zasluženo se plasiramo u 3. kolo. Želim da pohvalim posebno moje mlade igrače, koji su preuzeli odgovornost u odlučujućim trenucima što nam je kraju i donijelo uspjeh", istakao je šef struke Crvene zvezde, Igor Butulija.

Mojkovac - Crvena zvezda 24:23 (11:12)

Bijelo Polje - Dvorana „Nikoljac”. Gledalaca: 3.000. Sudije: Bonifert i Olah (Mađarska). Sedmerci: Mojkovac 7 (2), Crvena zvezda 2 (2).

Mojkovac: Cvetković 1 (12 odbrana), Bogavac 5 (1), Radojević, Rakočević 2, Drobnjak, Sošić, Žurić, Ljubojević 6, Rondović, Mišnić, Dapčević 5 (1), Drakulović 4, Popović, Danić 1, Savić, Kruščić.

Crvena zvezda: Jeraj (pet odbrana), Kosanović (četiri odbrane), Ivanišević, Živković 6 (2), Milošević, Pucelj 1, Pantelić 3, Nadoveza 2, Pavić 5, Pušica 1, Ivančev, Šljivančanin, Ćirić 4, Anđelić, Sudžum 1.

Bonus video: