Mojkovac na Islandu, Biseri u Rumuniji

Rukometaši Mojkovca u prvom kolu kvalifikacija za novi Kup EHF-a, koji je nastao spajanjem starog Kupa EHF i Kupa kupova, igraće protiv islandskog Haukar Hafnarfjordura
2 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2012. 11:40h

Rukometaši Mojkovca u prvom kolu kvalifikacija za novi Kup EHF-a, koji je nastao spajanjem starog Kupa EHF i Kupa kupova, igraće protiv islandskog Haukar Hafnarfjordura, odlučeno je danas žrijebom u Beču, u sjedištu Evropske rukometne federacije.

Vicešampion Crne Gore će revanš igrati kod kuće.

Rival rukometašica Bisera u prvom kolu Kupa EHF biće rumunska Dunarea, čija je od nedavno nova članica Jelena Marković, bivša rukometašica Budućnosti, koja je jednu sezonu i igrala u Biserima.

Dunarea nikada nije bila šampion Rumunije, a u Prvu ligu je ušla 2005. godine. Dva puta je bila treća u prvenstvu (prvi put u sezoni 2008/2009.), od 2007. do prošle sezone je bila redovan učesnik evropskih kupova, u kojima je najbolji rezultat ostvarila 2008. godine, kada je stigla do polufinala Čelendž kupa (bolji je bio njemački Oldenburg).

Pljevaljski klub će prvi meč igrati u gostima.

Prvi mečevi na programu su 8. ili 9. septembra, revanši su sedam dana kasnije.

Sutjeska, koja je slobodna u drugoj rundi Čelendž kupa (prvo kolo se ne igra), u trećem kolu će igrati sa pobjednikom turnira druge runde takmičenja na kojem će nastupiti holandski Lajons, u kojem igra crnogorski reprezentativni pivot Marko Pejović, belgijski Haselt, estonska Polva Serviti i kiparski Mavromatis.

Sutjeska je domaćin u prvom meču, a utakmice ove runde će biti odigrani 24. i 25. oktobra, odnosno 2. novembra.

Bonus video: