Mojkovac šampion!

Izabranici Branislava Zeljkovića savladali su večeras na svom parketu ekipu Sutjeske 24:21 (12:10), u utakmici šestog, posljednjeg kola Mini lige i zasluženo se domogli titule
218 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2011. 17:54h

Kada je u 38. minutu Sutjeska povela 14:12, navijači Mojkovca su se tresli od straha, nevjerice, tjeskobe... Nepunih pola sata kasnije, dvorana Školskog centra „Vuksan Đukić” tresla se od euforije - rukometaši Mojkovca osvojili su istorijsku titulu prvaka Crne Gore, pehar koji će se vječno pamtiti u gradu na Tari...

U nevjerovatnoj atmosferi, koju je priredilo oko 1.200 gledalaca, domaći su počeli meč kao u transu. Sjajnom odbranom su potpuno zbunili rivala i poveli 4:0. Nikšićani su se upisali tek nakon devet minuta i 40 sekundi, kada je Stefan Čizmović realizovao sedmerac.

To kao da je probudilo igrače Božidara Mušikića iz sna. Iako im bodovi nisu ništa značili, igrači Sutjeske su se borili kao da su oni u igri za titulu, a takva igra im se isplatila u 27. minutu, kada je Mirko Majić pogodio za 10:9. Domaći su se do odmora prenuli i sa dva gola Savića i jednim Trifunovića stigli do 12:10.

Nakon odmora su uslijedile Tantalove muke za tim Branislava Zeljkovića. Zapravo, promijenjene su uloge sa starta utakmice - Sutjeska je vezala seriju 4:0, a Mojkovac nakon mnogo pruopuštenih šansi, put do mreže raspoloženog Jocovića našao je Popović, i to tek na početku 42. minuta!

To kao da je bio signal za kapitena domaćih Igora Bogavca, koji je vezao dva gola, a potom je ponovo precizan bio i Popović za novo vođstvo (16:15). Nošeni nevjerovatnim hukom sa tribina, Mojkovčani su počeli da igraju kako znaju i preko Jaćimovića u 54. minutu stigli do velikih plus pet (22:17).

Pokušala je Sutjeska još jednom da zaprijeti, dva puta prišla na minus dva i imala igrača više u posljednjih minut i 45 sekundi. Bogavac je, međutim, u najtežem trenutku pokazao da je pravi vođa novog šampiona - 55 sekundi prije kraja je iz teške situacije pronašao do mreže, do gola koji je otvorio Mojkovcu vrata sna.

Slavlje u zapuštenom gradu, koji nema nijednog drugog prvoligaša u bilo kom sportu, trajalo je do kasno u noć. Pjevalo se, skandiralo šampionima, a nije izostao ni vatromet, jer se sinoć u Mojkovcu ispisala istorija...

I pokazalo se da je pravda spora, ali dostižna - prvak je postao klub koji je prije dvije godine zakulisnim radnjama praktično izbačen iz Prve lige.

S obzirom da uoči posljednjeg kola nije bio poznat prvak, šampionski pehar će biti uručen na finalnom turniru Kupa Crne Gore, koji se 20. i 21. maja igra na Cetinju.

Izjave

Branislav Zeljković, trener Mojkovca: Malo sam nezadovoljan što ekipa nije odigrala kako može, ali hoću da razumijem igrače, jer je pritisak bio veliki. Opustili su se, ipak, pred kraj utakmice i ostvarili veliki rezultat za grad, za ovu divnu publiku, koja nas je pratila tokom cijelog prvenstva, ali i za nas same. U ove dvije godine smo proveli puno vremena na terenu, ova titula nije slučajna. Možda je ova titula došla i malo rano, ali nismo smjeli da propustimo šansu koja nam se ukazala nakon regularnog dijela prvenstva. Završnicu nismo odigrali previše kvalitetno, možda smo se malo uplašili ili prerano počeli da slavimo, ali kada se sve sabere zasluženo smo postali šampioni.

Igor Bogavac, kapiten Mojkovca: Bilo je jako teško, protivnik je bio izvanredan. Presrećan sam što smo proslavili titulu pred našim navijačima, možda je i najbolje što smo titulu osigurali u ovakvom trenutku. Hvala svima na podršci, nadam se da ćemo i u Kupu opravdati povjerenje.

Božidar Mušikić, trener Sutjeske: Čestitam Mojkovcu titulu. Utakmicu smo počeli sa grčem, pa je protivnik napravio razliku, ali smo kasnije preokrenuli i bili u igri do kraja. Kao što smo i obećali, borili smo se kao da smo mi jurili titulu.

Mojkovac - Sutjeska 24:21 (12:10)

Mojkovac - Dvorana ŠC „Vuksan Đukić”. Gledalaca: 1.200. Sudije: Mitrović (Podgorica) i Vešović (Berane). Sedmerci: Mojkovac 4 (2), Sutjeska 4 (4). Isključenja: Mojkovac 6, Sutjeska 12 minuta.

Mojkovac: Cvetković (12 odbrana), Koska, Bogavac 5 (1), Radojević 2, Zonjić, Rakočević, Tomović, Žurić 1, Adžić 1, Ljubojević 4, Popović 2, Jaćimović 3, Savić 3 (1), Trifunović 3.

Sutjeska: Jocović (15 odbrana i sedmerac), Bojanić, Nikitović 1, Marušić, Blečić, Blagojević, Šekarić, Ašanin 5, Majić 6, Kaluđerović, Šabanović 1, Đurđevac 1, Radulović 1, Čizmović 6 (4).

Galerija

Bonus video: