Mojkovačka bitka

Sjutrašnji meč biće treći međusobni duel Mojkovca i Lovćena u tekućoj sezoni. Mojkovčani su slavili u oba meča u ligaškom dijelu prvenstva – u Mojkovcu je bilo 31:26, a na Cetinju 22:21
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2011. 20:07h

Ako sjutra veče na svom parketu savladaju Lovćen, rukometaši Mojkovca i definitivno će osigurati šampionsku titulu, prvu u klupskoj istoriji. Izabranici Branislava Zeljkovića, naime, uoči zaostalog meča drugog kola Mini lige za prvaka (meč je odložen za srijedu jer su subota bio dan žalosti u Mojkovcu zbog smrti predsjednika opštine Dragana Savića) imaju sedam bodova prednosti u odnosu na Cetinjane, pa bi pobjedom u današnjem duelu stekli nedostižnih devet bodova četiri kola prije kraja Mini lige.

"Ekipa je spremna da na utakmici pruži maksimum. Imali smo nekih sitnih problema, ali to je sanirano, pa ćemo nastupiti kompletni. Očekujem tešku utakmicu, protiv kvalitetnog protivnika, koji, sigurno, želi revanš za dva prethodna poraza, ali mi želimo da opravdamo našu trenutnu poziciju. Nadam se da će se meč rezultatski završiti pozitivno po nas”, kaže za “Vijesti” Branislav Zeljković, trener Mojkovca.

Na pitanje da li Lovćen može nečim da iznenadi njegovu ekipu, s obzirom da je u odnosu na prethodne mečee došlo do promjene na klupi (smijenjenog trenera Ratka Đurkovića u Mini ligu su zamijenili sportski direktor Željko-Ziko Petričević i generalni sekretar kluba Petar Vujanović), Zeljković kaže:

"Malo koji trener može za kratko vrijeme da promijeni nešto u ekipi. Neće tu biti nekakvih posebnih iznenađenja, sve su to isti igrači sa obje strane. Sve će zavisiti od trenutnog raspoloženja i atmosfere, a ja očekujem podršku naše publike i poseban motiv mojih igrača", zaključio je trener Mojkovca.

Sjutrašnji meč biće treći međusobni duel Mojkovca i Lovćena u tekućoj sezoni. Mojkovčani su slavili u oba meča u ligaškom dijelu prvenstva – u Mojkovcu je bilo 31:26, a na Cetinju 22:21.

"U prethodna dva meča sa Mojkovcem ulazak u meč nije bio kakav treba, a falilo je i malo više samopouzdanja, kojeg sada neće nedostajati. Kvalitet imamo, momci znaju da ih ne čeka nimalo laka utakmica, ali su maksimalno motivisani", kaže Željko Petričević.

Protiv Mojkovca u timu neće biti jedino mlađanog lijevog krila Miloša Vujovića, zbog problema sa koljenom.

"Ovo je duel dvije trenutno najbolje ekipe u Crnoj Gori. Mojkovac je imao više sreće u prvom dijelu prvenstva, odigrao je kvalitetnije, a mi smo tu da pokažemo da imamo kvalitet da se borimo za titulu dokle god budemo imali teoretskih šansi. Pokušaćemo da pobijedimo u Mojkovcu, mislim da imamo kvalitet za to i spremali smo se za takav epilog. Utakmica je potpuno otvorena, mi ćemo pokazati da s pravom možemo do kraja da se borimo za titulu i da napadnemo Kup", zaključio je Petričević.

Utakmica u Mojkovcu počinje u 18 časova. Sude Drekalović i Crnogorac.

Bonus video: