Mrvaljević: Muški rukomet ima svijetlu budućnost

"Pokazali smo večeras kako se igra za reprezentaciju i da kada igramo timski možemo da igramo sa svakim", rekao je Mrvaljević.
81 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2013. 21:31h

Pokazali smo da smo pravi tim, da pojedini igrači mogu da igraju za reprezentaciju i bez nekih iskusnih i vrhunskih rukometaša", kazao je kapiten rukometaša Draško Mrvaljević.

On je, nakon pobjede Crne Gore protiv Njemačke 27:25 i plasmana na Evropsko prvenstvo, kazao da "crnogorska reprezentacija ima kvalitet, veliko srce, sve što je potrebno da se igra rukomet".

"To smo pokazali protiv Njemačke i vidjelo se da imamo igrače koji znaju da igraju rukomet", rekao je kapiten "crvenih".

Mrvaljević je podvukao da reprezentaciji "ne treba niko ko neće da igra za reprezentaciju".

"Momci zaslužuju veliko poštovanje od svih. Ne može da im se zamjeri kad igraju na ovakav način, pa i ako izgubimo 10 razlike niko ne smije da im kaže jednu jedinu riječ. Vjerujte mi, muški rukomet u Crnoj Gori ima svijetlu budućnost i drago mi je zbog ovih momaka koji će predstavljati zemlju na Evropskom prvenstvu.

Da li to znači da nećeš igrati u Danskoj?

"Vidjeću. Imao sam prošle sezone puno problema u klubu zbog povreda koje su se dešavale u reprezentaciji. Vidjećemo, januar je daleko. Sad treba da omogućimo ovim momcima da uživaju u njihovih pet minuta slave", zaključio je Mrvaljević, i zahvalio se navijačima na podršci, navodeći da se pribojavao hoće li i u kojom broju nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu doći da ih podrže.

Golman Rade Mijatović kazao je da je crnogorska reprezentacija odigrala sjajan meč u sjajnom ambijentu.

"Hvala navijačima koji su izdvojili tri eura i došli da nas podrže. Hvala Petru Kapisodi na sjajnim utakmicama, na svemu što je pružio svih ovih godina. Pobjeda je najvažnija za mlade u koji su tek ušli u reprezentaciju", rekao je Mijatović.

Galerija

Bonus video: