Na Cetinju derbi samo na papiru

S obzirom na to da se u Mini lige prenose bodovi iz međusobnih susreta, pretposljednje kolo ima veliki značaj, jer u sva četiri meča bodovi se računaju i u mini ligama.
0 komentar(a)
Igor Marković, Foto: Zoran Đurić
Igor Marković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.03.2012. 22:58h

Već nekoliko kola unazad poznata su imena učesnika mini liga za prvaka i opstanak, tako da posljednja dva kola ligaškog prvenstva ne mogu uticati na taj poredak.

Računajući i bodove kadeta (prvoplasirana ekipa u kadetskoj konkurenciji donosi svom seniorskom sastavu osam bodova, drugoplasirana sedam….posljednjeplasirana jedan), u Mini ligi za prvaka igraće Lovćen (trenutno 29 bodova, seniori 23 + kadeti 6), Mojkovac (26, 19+7), Sutjeska (21, 18+3) i Budvanska rivijera (20, 18+2), dok će u Mini ligi za opstanak igrati Rudar (12, 7+5), Cepelin (11, 3+8), Berane (8, 4+4) i Sedmerac (5, 4+1).

S obzirom na to da se u Mini lige prenose bodovi iz međusobnih susreta, pretposljednje kolo koje se igra u srijedu i četvrtak ima veliki značaj, jer u sva četiri meča bodovi se računaju i u mini ligama.

Derbi, ali samo na papiru, igra se na Cetinju između Lovćena i Sutjeske – izabranici Pera Miloševića su, naime, već tri puta savladali Nikšićane, od čega dva puta u SEHA ligi, ali i dva puta u gostima, po jednom u regionalnom (26:20) i domaćem takmičenju (23:22).

Lovćen je protekle subote i kod kuće bio bolji u međusobnom duelu u SEHA ligi (31:22), tako da bi sve osim nove pobjede domaćina predstavljalo iznenađenje. Interesantno, ove dvije ekipe srešće se i u polufinalu Kupa Crne Gore, 20. maja…

Mojkovac dočekuje Budvansku rivijeru, koju je savladao u gostima 30:29, u prvom dijelu prvenstva. Šampionu je, zato, jako važno da osvoji i bodove kod kuće.

U trećem meču današnjeg programa, u Pljevljima se sastaju Rudar i Berane. Pljevljaci su u jesenjem dijelu slavili u gostima 21:20. U derbiju začelja sjutra igraju Sedmerac i Cepelin. Prvi duel ovih rivala završen je bez pobjednika (27:27).

Lovćenu trenutno dva boda prednosti u Mini ligi za prvaka

Kada bi se sabrali bodovi iz međusobnih susreta, Lovćen za Mini ligu prvaka trenutno ima sedam bodova, Mojkovac je drugi sa pet, Sutjeska treća sa četiri dok Budvanska rivijera ima dva boda.

U Mini ligi za opstanak Rudar trenutno najbolje stoji sa sedam bodova, Berane i Sedmerac imaju po četiri, a Cepelin tri…

Osim pretposljednjeg kola, u kojem je svaki meč važan, u posljednjem kolu samo dva meča imaće pravi rezultatski značaj: Budvanska rivijera – Lovćen i Cepelin – Rudar.

Parovi

Srijeda

Rudar – Berane (19)

Lovćen – Sutjeska (18)

Mojkovac – Budvanska rivijera (18)

Četvrtak

Sedmerac – Cepelin (16)

Bonus video: