Na startu sa Italijom

Osim Crne Gore i domaće Turske, na ovom šampionatu učestvuju još Katar, Egipat, Tunis, Italija, Hrvatska i prvi put Gabon.
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2011. 12:55h

Muška kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore (igrači rođeni 1994. godine i mlađi) od sjutra do 25. juna u turskom Trabzonu učestvovaće na osmom Prvenstvu Mediterana. Ovaj šampionat održava se četiri mjeseca kasnije u odnosu na prvobitni termin, i sa novim organizatorom, pošto je Prvenstvo Mediterana koje je trebalo biti održano u Tunisu, u februaru ove godine, odloženo zbog političke situacije u toj afričkoj zemlji (u tom trenutku nije bilo zainteresovanih zemalja da preuzmu organizaciju).

Osim Crne Gore i domaće Turske, na ovom šampionatu učestvuju još Katar, Egipat, Tunis, Italija, Hrvatska i prvi put Gabon.

Svaka reprezentacija će u prvoj rundi takmičenja odigrati sedam mečeva. Po završetku te runde, igraće se mečevi za konačan plasman, tako što će dvije prvoplasirane na tabeli igrati za prvo mjesto, trećeplasirana i četvrtoplasirana za treće, petoplasirana i šestoplasirana za peto, dok će o sedmom mjestu odlučivati dvije posljednjeplasirane selekcije nakon prve runde takmičenja.

Po pravilima Mediteranske rukometne konfederacije (MHC), mečevi u grupi se igraju 3x15 minuta, a utakmice za plasman 3x20 minuta. Za vrijeme takmičenja po grupama, mečevi se boduju sa ukupno pet bodova. Za ukupnu pobjedu dobijaju se dva boda, a pobjedniku svake od trećina ide po bod. Neriješen rezultat u trećini boduje se pola boda, dok remi na kraju donosi objema ekipama po bod.

Trener reprezentacije Jovica Barjaktarović (trener Berana) i njegov pomoćnik Dejan Vukčević (trener kadetske ekipe Cepelina, sa kojom je ove godine prvak Crne Gore) na ovom šampionatu računaju na 16 igrača. To su golmani Dušan Cicmil (Cepelin), Filip Radovanić (Berane), Sava Nenezić (Sutjeska), pivoti Milija Pavličić (Cepelin), Admir Pelidija (Rudar), lijeva krila Nikola Jovanović (Sutjeska), Filip Krivokapić (Cepelin), desna krila Dejan Pavićević (Danilovgrad), lijevi bekovi Vuko Borozan (Cepelin), Vule Grbović (Sutjeska), Gordan Ćorović (Berane), srednji bekovi Miloš Nemanja Vuković (Rudar), Matija Pižurica (Cepelin), Petar Petričević (Cepelin), te desni bekovi Stefan Čavor (Siudad Real, Španija) i Miloš Rakočević (Sutjeska).

Crnu Goru će na ovom prvenstvu predstavljati i sudije Ivan Vujačić i Bogdan Kaluđerović.

Inače, Crna Gora sedmi put učestvuje na kadetskim prvenstvima Mediterana. Najbolji rezultat do sada ostvaren je 2007. godine u Larnaki (Kipar), kada je ekipa Miodraga-Miška Popovića osvojila srebro. Kadeti imaju i jedno četvrto mjesto (2009), tri peta mjesta (2005, 2006, 2010) i jedno sedmo mjesto (2008). Na prethodnom šampionatu u Baru, Crna Gora je imala i B tim, koji je bio pretposljednji od 14 selekcija…

Najviše titula ima Španija, koja je bila najbolja na posljednjih pet šampionata, dok po jednu titulu imaju Slovenija i Francuska.

Naši kadeti prvi meč igraju u ponedjeljak protiv Italije (17 časova).

Raspored mečeva Crne Gore

20. jun

Crna Gora – Italija (17.00)

21. jun

Crna Gora – Hrvatska (9.30)

Crna Gora – Gabon (17.00)

22. jun

Crna Gora – Turska (17.30)

23. jun

Crna Gora – Katar (9.30)

Crna Gora - Egipat (18.30)

24. jun

Crna Gora – Tunis (16.00)

Bonus video: