Ne znam kada se vraćam, ali igraću kvalifikacije za OI

73 pregleda 5 komentar(a)
Radmila Petrović, Foto: Zoran Đurić
Radmila Petrović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.01.2016. 21:35h

Dva najteža mjeseca u karijeri su iza Radmile Petrović.

Fenomenalno desno krilo Budućnosti je danas počelo sa laganim treninzima nakon odležanog virusa mononukleoze, koji je puno koštao...

Pad imuniteta onemogućio je 27-godišnju Nikšićanku da nastupi na Svjetskom prvenstvu u Danskoj i možda osvoji treću medalju na velikim takmičenjima.

"Bilo mi je mnogo teško, pogodilo me je kao grom iz vedra neba. Još se igrala Liga šampiona, ali su moje misli bile usredsređene samo na Svjetsko prvenstvo. Kada sam shvatila da ću to posmatrati iz kreveta, osjećaj je bio užasan. Ali, što se mora nije teško. Čovjek mora da ostane pozitivan, jer svemu dođe kraj. Tako je i ovaj moj virus prošao", smireno je komentarisala Petrovićeva u teretani "Soko gym" u SC "Morača", gdje je na svom prvom treningu poslije duže vremena vozila bicikl, radila razna istezanja...

Ljevoruka igračica će prvih dana raditi individualno, a još se ne zna kada će se priključiti saigračicama. Vjeruje, ipak, da će zaigrati do kraja glavne faze Lige šampiona, koja se završava 28. februara protiv Midtjilanda u "Morači".

"Ne znam kada ću se vratiti, niti želim da nagađam", ističe Petrovićeva.

"Bolest je tako specifična da moram lagano da krenem. Ne smijem jače da treniram na početku, jer može da dođe do komplikacija. Nadam se da ću se vratiti do kraja glavne faze Lige šampiona, mada znam da ne mogu da budem potpuno fit. Vjerujem, ipak, da ću biti spremna za mart i kvalifikacioni turnir u Danskoj za plasman na Olimpijske igre", zaključila je Radmila Petrović.

Bonus video: