Nebojša Simović otpao zbog povrede, Vuk Lazović ide na Evropsko prvenstvo

Glavnom igraču odbrane rukometne reprezentacije Crne Gore „pukao” biceps, zbog čega je naknadno pozvan iskusni pivot
3465 pregleda 0 komentar(a)
Baksuz: Nebojša Simović je doživio treću tešku povredu u reprezentaciji za dvije godine, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Baksuz: Nebojša Simović je doživio treću tešku povredu u reprezentaciji za dvije godine, Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj je doživio tešku povredu ramena na oproštajnoj utakmici protiv Slovenije, u 1. kolu kvalifikacija za novi šampionat Starog šampionat u duelu sa Farskim Ostrvima polomio prst, a sada doživio novi veliki peh - Nebojši Simoviću je pukao biceps zbog čega mora da miruje minimum tri sedmice. Samim tim, glavni igrač odbrane rukometne reprezentacije Crne Gore moraće da propusti prvo Evropsko prvenstvo sa 24 selekcije.

Stameni Cetinjanin se povrijedio u sudaru sa saigračem na prvom treningu, ali se čekalo da mu splasne otok i da se utvrdi kakav je stepen povrede. Nalaz pregleda magnetnom rezonancom je rastužio sve u taboru „lavova”, jer je 26-godišnji pivot rumunske Dobrođee sud definitivno otpao iz konkurencije za EHF Euro.

Selektor Zoran Roganović, koji je loše vijesti saznao u Švedskoj, gdje je morao da se vrati da bi sinoć vodio svoju Eskilstunu Guif protiv Istada, teško podnosi njegov izostanak.

- Rekao sam Simoviću da, gledajući naš put i razvoj kroz kvalifikacije, ne znam da li smo mi rasli uz njega, ili je on rastao uz igru ekipe. Bio je naš najvažniji igrač u kvalifikacijama. Šteta što ga neće biti sa nama, jer nam je držao odbranu. Mnogo će nam nedostajati - rekao je Roganović za „Vijesti”.

S obzirom na to da je selektor već bio objavio spisak od 16 igrača koji je trebalo da nastupe na Evropskom prvenstvu, bilo je neophodno da pozove zamjenu. Odabran je igrač sličnih karakteristika kao Simović - 31-godišnji pivot Vuk Lazović, koji takođe igra na poziciji pivota.

Lazović je trenutno član korejskog SK Houksa, a sjutra igra posljednju utakmicu u 2019. godini. Odmah nakon toga stiže u Crnu Goru i saigračima će se pridružiti 2. decembra, kad i „Njemci” Nebojša Simić, Vladan Lipovina i Stefan Čavor.

Nekadašnji rukometaš Partizana, Crvene zvezde, Vardara, Vojvodine, njemačkog Libeka i rumunske Dunaree je igrao za Crnu Goru na prethodnom Evropskom prvenstvu. Za EHF Euro u Poljskoj 2016. je otpao u posljednji čas, jer je dobio boginje, što mu je stvorilo velike probleme.

Dres „lavova” nije nosio od juna prošle godine, kada je tim tadašnjeg selektora Dragana Đukića u revanšu baraža za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj upisao utješnu pobjedu nad Hrvatskom (32:31). Sudbina je htjela da mu prvi zvanični meč na povratku u nacionalni tim bude baš protiv Hrvatske, 9. januara u Gracu u 1. kolu grupe A na Evropskom prvenstvu.

Bonus video: