Nikome neće da se predaju - Vijesti.me
REGIONALNA LIGA

Nikome neće da se predaju

Cetinjani tako počinju SEHA ligu duelom sa ekipom koja je posljednje tri godine učestvovala u Ligi šampiona, u kojoj neće učestvovati ove sezone, jer ih je u tome spriječio Porto.

Igor Marković
Igor Marković (Foto: Savo Prelević)

Iako je posljednjih dana bilo priče da se početak dugo najavljivane Regionalne lige dovodi u pitanje, sada su otklonjene sve dileme - večeras u 19 časova na Cetinju rukometaši Lovćena dočekuju Tatran Prešov, jedinog predstavnika Slovačke u ovoj ligi.

Cetinjani tako počinju SEHA ligu duelom sa ekipom koja je posljednje tri godine učestvovala u Ligi šampiona, u kojoj neće učestvovati ove sezone, jer ih je u tome spriječio Porto.

Trener Lovćena, iskusni Pero Milošević, kaže da se uzda u mlade igrače, koji će pružiti svoj maksimum uz pratnju iskusnih Lasice, Markovića i Jovetića.

"Svjestan sam kvaliteta protivnika, koji je na svakoj poziciji pokriven sa po dva iskusna igrača. Ipak, tražićemo i pokušati da iskoristimo svaku grešku na najbolji način", kaže Milošević.

Na golu Lovćena, šansu da premijerno brani propustiće Abramović, koji se još oporavlja od povrede nosa, tako da će ga zamijeniti mladi Simić. Kapiten Lovćena Igor Marković, svjestan je kvaliteta današnjeg protivnika, ali, ipak, obećava da će ekipa pružiti svoj maksimum.

"Zasigurno ne možemo da prijetimo Tatranu , ekipi koja je na pripremnom turniru protiv Barselone odigrala poluvrijeme 16:10, što govori o njenom kvalitetu, ali obećavamo borbu. Prednost domaćeg terena, publike i snage mladih igrača, trebalo bi da iskoristimo na najbolji način, tako da se nijedna ekipa na Cetinju neće naigrati", kazao je Marković.

Cetinjani će u okviru SEHA lige i u narednom kolu biti domaćini, sljedeće subote, a tada će snage odmjeriti sa banjalučkim Borcem.