Nikšićani bez pola tima u Banjaluci traže prvi bod

Zbog povreda meč sa Borcem propustiće Vladan Radulović, Mirko Majić, Duško Trifunović i Vuk Kaluđerović, dok su pod znakom pitanja su nastupi Stefana Čizmovića i Vladisava Bulajića
60 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Kastratović, Foto: Luka Zeković
Zoran Kastratović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.11.2011. 22:20h

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Banjaluka - Nova destinacija rukometaša Sutjeske u naredna dva dana biće grad na Vrbasu - u čuvenoj banjalučkoj dvorani „Borik”, Nikšićani će protiv Borca pokušati da u 8. kolu dođu do prvih bodova u SEHA ligi. To će, međutim, biti veoma teško...

Nakon osam sati vožnje, izabranici Zorana Kastratovića stigli su na odredište - hotel „Bosnu”, gdje će do početka meča odmarati kako bi se što bolje suprotstavili favorizovanom domaćinu.

Za razliku od prethodnih utakmica, Nikšićani će sjutrašnji okršaj dočekati znatno odmorniji, budući da je iza njih sedmica bez takmičarskih mečeva.

„Probaćemo da odigramo što bolje protiv ekipe koja je apsolutni favorit. Iskoristićemo priliku da uigravamo varijante u oba pravca, koje će nam koristiti u daljem toku sezone. Žao mi je što ćemo se suprotstaviti rukometnom velikanu znatno oslabljeni. To, ipak, nije razlog da ne damo sve od sebe”, kazao je Zoran Kastratović, trener Sutjeske i aktuelni selektor Crne Gore.

Najiskusniji igrač Sutjeske Miodrag Ašanin, koji je prije 10 godina nastupao za Borac, poručuje da Banjalučani imaju dobru ekipu, ali...

„Naša obaveza je da pokušamo da iznenadimo rivala. Neće biti lako, ali nećemo unaprijed da se predamo. Borac ima dobre igrače, poput Trivundže, Stojanovića i Panića. Ipak, ako odigramo čvrstu odbranu i budemo davali golove iz kontri, možemo da se nadamo dobrom rezultatu. A to je u ovom trenutku sve osim poraza. Nijesmo opterećeni rezultatom, što može biti naša prednost u odnosu na domaćina”, ističe Ašanin.

Slično razmišlja i srednji bek Bogdan Nikolić:

„Sportski je nadati se da možemo da priredimo iznenađenje. Uvjeren sam da Borac nije nepobjediv. Daćemo posljednji atom snage kako bismo došli do pozitivnog rezultata. Svakako da je najveća prednost domaćina širok fond igrača, zbog čega često rotiraju ekipu, što nama sigurno ne odgovara. Ipak, i pored svega, nadam se najboljem”, jasan je Nikolić.

Zbog povreda meč sa Borcem propustiće Vladan Radulović, Mirko Majić, Duško Trifunović i Vuk Kaluđerović, dok su pod znakom pitanja su nastupi Stefana Čizmovića i Vladisava Bulajića.

Klub blistave prošlosti

Borac je osnovan 1950. godine, a najveći uspjeh u istoriji zabilježen je 1976. kada je postao prvak Evrope, dok je neposredno pred raspad SFRJ, 1991. osvojen Kup EHF protiv moskovskog CSKA.

Klub blistave prošlosti bio je sedmostruki prvak SFRJ i 10 puta osvajač Kupa.

Prošle godine Banjalučanisu su osvojili domaći Kup, pobjedom u finalu protiv Izviđača, nakon čega su dobili veliku podršku političkih struktura na čelu sa Miloradom Dodikom.

Naime, iz španskog Aragona dovedeno je lijevo krilo Vukašin Stojanović, odnosno Milan Đukić, nekadašnji kapiten kragujevačkog Radničkog.

Konkurenciju na golu pojačao je Bojan Ljubišić, došao iz Crvene zvezde. Ni to nije sve - Banjalučanin Srđan Trivundža se vratio kući, a stigao je i Branislav Obradović, dok ih sa klupe predvodi Dragan Marković, ugledni stručnjak iza kojeg je 20-ak godina rada po njemačkim ligama.

Dakle, puno je slavna i uspješna prošlost. Ona dalja. Bliža baš i ne... A možda i bude.

Bonus video: