Nikšićani se oprostili od Evrope

Nakon jučerašnjeg poraza (29:21), u kojem su formalno bili domaćini, izabranici Zorana Kastratovića su i večeras poraženi u Našicama od Neksea 30:25, u revanš meču drugog kola Kupa EHF.
124 pregleda 0 komentar(a)
Radivoje Đođić, Foto: Www.rknexe.hr
Radivoje Đođić, Foto: Www.rknexe.hr
Ažurirano: 16.10.2011. 19:34h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Rukometaši Sutjeske oprostili su se od evropske scene – nakon jučerašnjeg poraza (29:21), u kojem su formalno bili domaćini, izabranici Zorana Kastratovića su i večeras poraženi u Našicama od Neksea 30:25, u revanš meču drugog kola Kupa EHF.

Dogovorom dva kluba oba meča igrani su na terenu Neksea.

Nikšićani su u odnosu na prvi meč odigrali znatno bolje, protiv rivala, koji je, takođe, pružio još jedno blistavo izdanje.

Nekse je odmah na startu golom Marka Mrđenovića otvorio utakmicu. Međutim, odmah na drugoj strani uzvratio je Radivoje Đođić, koji je bio nerješiva enigma za hrvatskog predstavnika tokom cijelog meča, a posebno u prvom dijelu kada je postigao osam golova. Istina, izabranici Kasima Kamenice u potpunosti su kontrolisali I igru I rezultat. U 9. minutu imali su tri gola prednosti (7:4), u tom periodi Nikšićani su velikom borbenošću pokušavali da nadomjeste razliku u kvalitetu. Ipak, Nekse je u 20. minutu stigao do šest golova prednost (14:8)…

“Mislim da smo odigrali za nijansu bolje nego u prvoj utakmici. Nekse je izuzetno jak protivnik, koji tokom cijelog meča igra čvrsto u odbrani, sa brzom kontrom i polukontrom. Nadam se da ćemo u narednim utakmicama ponoviti slične partije, jer ćemo igrati sa lakšim protivnicima. Ipak, za dva dana očekuje nas težak zadatak, protiv istog rivala na istom mjestu”, kazao je desni bek Nikšićana Radivoje Đođić.

Nakon odmora oba rivala imala su periode dobre igre. Ipak, uvodni minuti pripali su domaćima, dok su finiš meča obilježili gosti. U 45. minutu Nekse je imao sedam golova viška (23:16). Čudne sudijske odluke i motivisan domaćin kao da su pozitivno djelovale na Sutjesku, pa je pet minuta prije kraja na semaforu stajalo 25:20, a sa istom razlikom okončan je meč.

“Pokazali smo da smo bolji protivnik. Odradili smo utakmicu uz dosta promjena i sigurno je priveli kraju. Očekuje nas još jedna utakmica sa istim protivnikom u SEHA ligi. Cilj nam je isti –pobjeda. Radićemo još jače da zabilježimo dobar rezultat”, kazao je Splićanin Ivan Slišković.

Sutjeska i Nekse će igrati i treći meč, u utorak na istom mjestu, u okviru SEHA regionalne lige.

Nekse – Sutjeska 30:25 (16:11)

Našice – Sportska dvorana „Kralj Tomislav“.Gledalaca 400. Sudije: Kouz, Zoba (Ukrajina). Sedmerci: Nekse 4 (2), Sutjeska 4 (2). Isključenja: Nekse 10, Sutjeska 14 minuta.

Nekse: Šunjić (šest odbrana), Pivac (četiri odbrane i sedmerac), Kozina 1, Mataija 2, Eter 6 (1), Dundović 1, Mrđenović 1, Jaman 2 (1) , Varvodić , Kedžo 7, Markotić 2 (1), Slišković 1, Obad, Kević 5, Vešligaj, Velić 2.

Sutjeska: Rajković (pet odbrana), Jocović (osam odbrana), Bojanić, Bulajić, Blagojević, Blečić 1, Kaluđerović, Šekarić, Ašanin 1, Majić 2, Đođić 10, Trifunović 4 (2), Nikolić 1, Čizmović 6, Nikitović.

Bonus video: