Ništa od "Morače" i Nikšića, rukometaši protiv Hrvatske u "Verdeu"

Sportski centar "Morača" u Podgorici, kako se navodi, biće zatvoren zbog rekonstrukcije u ovom periodu.
60 pregleda 10 komentar(a)
Rukometaši Crne Gore, Foto: RSCG
Rukometaši Crne Gore, Foto: RSCG
Ažurirano: 04.06.2018. 11:04h

Baraž utakmica Crne Gore i Hrvatske biće odigrana 14. juna u Sportskom kompleksu "Verde", sa početkom u 20 sati, saopšteno je danas iz Rukometnog saveza Crne Gore.

Sportski centar "Morača" u Podgorici, kako se navodi, biće zatvoren zbog rekonstrukcije u ovom periodu.

"Rukometni savez Crne Gore nije uspio i pored svih napora i pokušaja da se utakmica muških seniorskih reprezentacija Crne Gore i Hrvatske odigra u SC "Nikšić", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, problem za odigravanje ove kvalifikacione utakmice u Nikšiću je nedostatak smjestajnih kapaciteta u gradu pod Trebjesom koji su propisani Propozicijama EHF, (kvalitet hotela, struktura soba...)

Rukometni savez Crne Gore je nakon obavještenja od Sportskih objekata Podgorice, pokušao da dobije odobrenje da selekcija Hrvatske bude smještena u Podgorici, a da se utakmica igra u Nikšiću.

"Ali u skladu sa Propozicijama EHF, gdje je navedena minimalna razdaljina između hotela i dvorane gdje se igra utakmica (25 kilometara) nismo dobili pozitivan odgovor od Evropske rukometne federacije", kaže se u saopštenju.

Iz Rukometnog saveza su pozvali navijače da 14. juna budu u Sportkom kompleksu Verde, da podrže crnogorsku reprezentaciju i izbori plasman na Svjetsko prvenstvo koje zajednički organizuju Danska i Njemačka.

Bonus video: