Norveška herojski do prvog finala

Norvežani su prvi put u finalu velikih takmičenja nakon pobjede nad Hrvatskom, koja je izgubila šesto polufinale u posljednjih šest godina. Heroj golman Torbjern Bergerud, koji je u posljednjoj sekundi odbranio penal za produžetke
59 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2017. 21:56h

Neviđena drama u „Bersiju”, iz koje su kao pobjednici izašli rukometaši Norveške - Skandinavci su nakon produžetaka savladali Hrvatsku sa 28:25 i na 25. Svjetskom prvenstvu izborili svoje prvo finale na velikim takmičenjima.

Osigurali su prvu medalju, a za zlato će se u nedjelju boriti sa Francuskom, od koje su u grupi izgubili sa 31:28.

Tim Željka Babića, koji je gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrao sa sedam igrača u napadu, imao je izvanrednu šansu da se domogne finala u regularnom toku, jer je na isteku 60. minuta dosuđen sedmerac nakon faula Kristijana O’Salivena nad Željkom Musom.

Na crtu je stao Zlatko Horvat, ali je Torbjern Bergerud fenomenalno odbranio i omogućio dodatnih dva puta pet minuta.

U prvom produžetku su Hrvati poveli 24:22, Norveška na početku drugog preokrenula na 25:24, a Željko Musa vratio stvari na nulu. Ali, „kauboji” više nisu imali snage, Norveška je zasluženo stigla do finala...

Bjarte Mirhol je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa šest golova, pet je dao Kristijan Bjernsen, a heroj Bergerud je odbranio 16 šuteva. Na drugoj strani je Horvat tresao mrežu šest, a Marko Mamić pet puta.

Hrvatska će sjutra veče (20.45) u „Bersiju” igrati sa Slovenijom Veselina Vujovića, a finale je dan kasnije od 17.30 časova.

Galerija

Bonus video: