Nova Budućnost počela pobjedom

"Meč je očekivano bio težak, jer smo bili desetkovani. S druge strane, otvorio se prostor mladim igračicama, koje su pokazale kvalitet", rekao je Dragan Adžić
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2016. 16:52h

Budućnost je na kraju sezone ostala bez fenomenalnog tandema krila Majda Mehmedović - Radmila Petrović, prvu fazu zbog operacije koljena preskače Dragana Cvijić, a redom su za otvaranje Lige šampiona otpadale i Biljana Novović, Kristina Neagu i Suzana Lazović.

Baksuzna pivotkinja je na štakama došla do VIP lože, jer je na jutarnjoj aktivaciji povrijedila skočni zglob i gledala kako se njene saigračice muče sa Mecom.

Srećom, „plave” su se izvukle iz potencijalno opasne situacije i na startu elitnog takmičenja savladale francuskog prvaka sa 21:19.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, u kojem su domaće pet, a gošće šest puta imale minimalnu prednost, Podgoričanke su u nastavku postavile stvari na svoje mjesto.

Poslije šestog i sedmog od ukupno 10 golova izvanredne Katarine Bulatović, odlično je mrežu zatresla i njena nasljednica Đurđina Malović, pa je Budućnost u 38. minutu prvi put stigla do plus četiri (15:11).

Činilo se da će tada sve biti riješeno, ali se djevojke koje već nekoliko sezona igraju u suknjicama, a ne u šortsevima, nisu tek tako predale.

Prijetile su do samog kraja, a kada je Tamara Horaček četiri minuta prije kraja smanjila na 21:19, bilo je jasno da će finiš biti uzbudljiv.

Tim Dragana Adžića nije mogao da nađe put do mreže Marine Rajčić (branila od 49. minuta), ali je zato u odbrani bio pravi - Đurđina Jauković je loše izdanje u napadu donekle ublažila kada je blokirala Horačekovu na isteku 58. minuta, da bi u posljednjem sve dileme otklonila Darli Zokebi de Paula, koja je debi u dresu Budućnosti zaokružila odbranjenim zicerima Horačekove i Marion Mobon.

"Meč je očekivano bio težak, jer smo bili desetkovani. Dovoljno je vidjeti samo koje igračice nismo imali u odnosu na prošlu sezonu. S druge strane, otvorio se prostor mladim igračicama, koje su pokazale kvalitet. Suzana Lazović se povrijedila jutros na treningu, tako da je ovo bilo veliko iskustvo za Emu Ramusović. Ona već duže kvalitetno trenira i drago mi je da je na ovaj način izdržala meč i dokazala da je veliki potencijal. Đurđina Jauković na treninzima pokazuje visok kvalitet igre, ali je bilo očito da osjeća veću odgovornost zbog povrede Kristine Neagu. Raduje me povratak Đurđine Malović, koja je odigrala na jako dobar način, kao i Dijana Ujkić", kazao je Adžić.

Rajčić: Teško je igrati protiv svog kluba

Nova kapitenka Milena Raičević je zadovoljnija rezultatom nego igrom.

"Bilo je teško, jer nam je ovo bila prva utakmica u Ligi šampiona, a Mec nije naivan protivnik. U pojedinim djelovima utakmice smo igrale dosta dobro u odbrani, ali smo pravile greške koje nijesmo smjele".

Đurđina Malović je bila najveća nada crnogorskog rukometa, ali je preživjela pakao od 21. januara prošle godine i teškog preloma noge. Više puta se vraćala, pa pauzirala, a sa dva gola je juče pokazala da se vraća na pravi nivo.

"Znale smo da će biti teško, jer smo imale i dosta povrijeđenih igračica. Trudile smo se ispoštujemo dogovor, što smo uradile pogotovo u odbrani. Ona nas je i dovela do ovog rezultata", rekla je 20-godišnja Nikšićanka.

Marina Rajčić je prvi put igrala protiv Budućnosti, a prije meča je dobila svoju fotografiju od Sloba Starčevića, baš kao i sada već penzionerka Radmila Petrović.

"Teško je igrati protiv svog kluba i pred ovom publikom. Nismo dale maksimum, možemo bolje. Hvala na lijepom dočeku i poklonu".

Budućnost - Mec 21:19 (11:10)

Podgorica - SC „Morača”. Gledalaca: 1.200. Sudije: Nastase i Stanku (Rumunija). Sedmerci: Budućnost 3 (2), Mec 2 (2). Isključenja: Budućnost 6, Mec 4 minuta.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA (14 odbrana), Babović, Batinović, Ujkić, JAUKOVIĆ, Pletikosić, Agović, IRMAN 2, Malović 2, BULATOVIĆ 10 (2), PAVIĆEVIĆ, RAMUSOVIĆ 3, Ahruk 1, RAIČEVIĆ 2, Lazović, Grbić 1.

Mec: GLOZE (12 odbrana i sedmerac), Rajčić (tri odbrane), Edviž 1, GROS 3 (2), ZADI, Flip 3, Kanor 1, Nokandi, Horaček 3, POP-LAZIĆ 2, SMITS 2, MOBON 1, LUSIJANO 2, Ostan 1, Barlet.

Galerija

Bonus video: