Novi ubjedljiv poraz "crvenih" u Sloveniji - Vijesti.me
RUKOMET: PRIJATELJSKI MEČ U ŠMARTNOM

Novi ubjedljiv poraz "crvenih" u Sloveniji

Crnogorskoj rerezentaciji dueli sa Slovenijom bili su generalna proba uoči nastavka kvalifikacija i duele sa Švedskom i Rusijom

Crna Gora - Slovenija rukomet
Crna Gora - Slovenija rukomet (Foto: Twitter)

I u drugom prijateljskom meču sa domaćom Slovenijom, rukometaši Crne Gore su doživjeli ubjedljiv poraz. Nakon 38:24 u Škofjoj Loki, danas su „lavovi” u Šmartnom dali isti broj golova, ali i primili pet manje za konačnih 33:24.

Za razliku od utakmice u četvrtak, kada je tim Dragana Đukića poveo 4:1, izabranici Veselina Vujovića su ozbiljno počeli susret i brzo stigli do plus četiri (5:1). Oslabljena Crna Gora, bez Vuka Borozana, Vaska Ševaljevića, Stefana Čavora i Žarka Pejovića, prišla je na 9:8 i držala se do poluvremena, kada je gubila 15:12.

Ali, bronzana selekcija sa posljednjeg Svjetskog prvenstva ima znatno veći izbor igrača nego Crna Gora, što je došlo do izražaja u nastavku, kada su „zmajčeki” stigli do rekordnih plus 10 (30:20).

Rukometaši Crne Gore se danas vraćaju u Crnu Goru, a biće kompletni od sjutra, kada će nastaviti pripreme za dva ključna meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo - protiv Švedske u srijedu u Nikšiću i tri dana kasnije sa Rusijom u Moskvi.

Slovenija - Crna Gora 33:24 (15:12)

Šmartno - Gradska dvorana. Gledalaca: 500. Sedmerci: Slovenija 5 (3), Crna gora 3 (2). Isključenja: Slovenija 8, Crna Gora 6 minuta.

Slovenija: Ferlin, Kastelic, Blagotinšek 3, Verdinek 2, Marguč 3 (2), Janc 2 (1), Potočnik, Cehte 5, Kodrin 1, Barišić Jaman 5, Grebenc 3, Zarabec 1, Žabič 1, Mačkovšek 2, Mlakar 3, Leban 2.

Crna Gora: Mijušković, Matović, Čampar, Simović, Perišić, Popović 1, Marković, Radović, Vujović 3 (2), Anđelić 3, Grbović 4, Lipovina 6, Vukićević 4, Božović 2, Lasica 1, Radojević.


Najčitanije iz sekcije Rukomet