Obradović: Bili smo konstantniji od Crne Gore što mi daje nadu za optimizam

"O njihovim kvalitetima ne bi trebali da pričamo. Na nama je da se suprotstavimo na najbolji mogući način, i u odbrani, i u napadu. Uradićemo najbolje", rekao je Obradović
0 komentar(a)
Rukometašice Srbije, Foto: Rss.org.rs
Rukometašice Srbije, Foto: Rss.org.rs
Ažurirano: 09.12.2017. 19:56h

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je danas da njegova ekipa želi da nastavi dobar niz na Svjetskom prvenstvu i istakao da će se na najbolji mogući način suprotstaviti Crnoj Godi u osmini finala.

"Svako ima svoje adute. Imamo želju da nastavimo dobar niz. Bili smo konstantniji na ovom takmičenju što mi daje nadu za optimizam da možemo da izađemo kao pobjednici. O njihovim kvalitetima ne bi trebali da pričamo. Na nama je da se suprotstavimo na najbolji mogući način, i u odbrani, i u napadu. Uradićemo najbolje", rekao je Obradović, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometašice Srbije sjutra od 17.30 u Magdeburgu igraju meč osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Crne Gore.

Selektor je naveo da ga raduje to što je njegova ekipa od prve utakmice u grupi protiv Kine, pa do posljednje protiv Južne Koreje imala uzlaznu putanju.

"To se posebno vidjelo protiv Koreje. Imali smo tri gola prednosti protiv Njemačke i Holandije, ali nismo pobijedili. Raduje me posebno posljednji meč jer smo ga prelomili na kraju protiv vrlo zahtjevne reprezentacije koja je pobijedila tu Holandiju. Vidjeli ste kako su Holanđanke ubjedljivo porazile Njemačku. Naša reprezentacija ima još mnogo neiskorišćenih rezervi, a nama je da ih otkrijemo već u utakmici u nedjelju", dodao je Obradović, bivši selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore, nekadašnji trener Lovćena.

Stoiljković: Protiv Crne Gore nema lijepog rukometa

Jovana Stoiljković rekla je da vjeruje u dobru partiju svog tima u osmini finala i istakla da očekuje borbenu utakmicu i ne previše lijepog rukometa.

"Sve utakmice sa Crnom Gorom su jako borbene. Tu nema previše lijepog rukometa, jer borbenost dolazi do izražaja. Biće to padanje na glavu, jaka odbrana, želja, borba, i tu će se tražiti pobjednik. Igraju jako u odbrani, imaju dobru kontru i polukontru, šutere sa distance, brza krila. Crnogorke su jako dobre, ali mi smo spremne i pariraćemo na najbolji mogući način", rekla je Stoiljkovićeva.

Lijevo krilo reprezentacije Dijana Radojević navela je da je glavno oružje Crnogorki kontranapad.

"Ako to ako zaustavimo bićemo bliže pobjedi. Igramo dobro, atmosfera je pozitivna, tako da vjerujem da ćemo nastaviti da uživamo u ovoj euforiji", rekla je Radojević.

Desno krilo Željka Nikolić, koja je dugi niz godina igrala u Budućnosti, dobro poznaje budućeg rivala. Kako je rekla, Crnogorke su za protivnika baš priželjkivale Srbiju.

"Imaju puno samopouzdanja poslije te (prijateljske) utakmice u Baru, koja nije bila mjerilo. Bila je prijateljskog karaktera uz svo suđenje. Imaju novog selektora, tako da su malo promijenili sistem igre u odbrani, ali svakako je to jedan od aduta, uz atmosferu i borbeni duh. To nije ista ekipa od prije par godina. Boriće se i neće se predati", rekla je Nikolić.

Ona je istakla da će utakmica u Magdeburgu biti nešto sasvim novo.

"Ulazimo puni samopouzdanja poslije pet dobro odigranih utakmica. Očekujem veliku borbu. Uz prikazanu igru do sada, uz malo bolji napad, možemo do pobjede. Biće jako teško, ali vjerujem u svoju ekipu", rekla je Nikolićeva.

Bonus video: