Obradović: Dokazalo se da je rukomet pošten sport

77 pregleda 3 komentar(a)
Ljubomir Obradović, Foto: Savo Prelević
Ljubomir Obradović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.06.2015. 23:06h

Da je Bosna i Hercegovina izborila remi u Danskoj, selektoru Crne Gore Ljubomiru Obradoviću bi propao cilj - da njegova ekipa na Evropskom prvenstvu stekne i iskustvo i dobre pozicije pred baraž za šampionat planete. Srećom, pravda je pobijedila i jedna od najmlađih selekcija svijeta će se pojaviti u Poljskoj.

"Ekipe koje se bore za odlazak na Evropsko prvenstvo daju sve od sebe, što je i Bosna uradila. Međutim, sve čestitke zaslužuje i reprezentacija Danske, koja je baš slavila što je pobijedila, a ništa joj nije trebalo. Dokazalo se da je rukomet pošten, i Island je protiv nas od prve do posljednje sekunde igrao maksimalno odgovorno, lepršavo i kvalitetno. To krasi najjači evropski rukomet, čemu ćemo mi pokušati da se približimo", rekao je Obradović.

Šta je razlog lakog poraza od Islanda?

"Ne bih rekao da je ovo bila lagana predaja. Oduševljen sam kako je Island igrao, kakav prenos lopte ima, pregled, tehniku, proigravanja. Nije samo jedan igrač bio zadovoljan, već onaj što dodaje loptu, drugi koji daje gol, kao i ostali rukometaši i treneri. Čak sam i ja bio zadovoljan što sam vidio nešto tako lijepo. To je recept i formula savremenog rukometa", naglasio je Profesor.

Palmarson: Pronašli smo sistem za odličnu odbranu Crne Gore

Veselin Vujović je tokom Evropskog prvenstva za rukometašice rekao da Crna Gora vjerovatno ne bi savladala Island da je Aron Palmarson igrao u Baru. Fenomenalni bek je juče u Rejkjaviku plesao na terenu i crnogorsku delegaciju podsjetio baš na legendarnog Cetinjanina, jer je stvarao magiju kad god je dodirnuo loptu.

"U napadu smo tačno znali šta igramo. Imali smo odličan sistem za njihovu odbranu, koja je obično veoma dobra, ali smo našli dosta rješenja za to. Igrali smo odlično i u defanzivi, vukli kontre, i za poluvrijeme dali 19 golova. To je napravilo razliku. Imao sam dobar osjećaj, a obično i ne gubimo u ovoj dvorani", rekao je 24-godišnjak iz Hafnarfjordura za „Vijesti”.

Šta misliš o Crnoj Gori?

"Ima dobre igrače, ostvarila je nekoliko odličnih rezultata u teškoj grupi. Osvojila je sedam bodova, a tu je nekoliko veoma mladih rukometaša, koji će biti odlični u budućnosti".

Sa Kilom si ove sezone igrao fajnl-for Lige šampiona, ali ste bili tek četvrti. Jesi li razočaran zbog toga?

"Htjeli smo da idemo do kraja, ali nije išlo. Prebolio sam to, a zadovoljni smo sezonom, jer smo osvojili Bundes ligu. Vratiću se naredne sezone i nadam se da ću osvojiti titulu prvaka Evrope", zaključio je igrač koji će naredne sezone nositi dres Vesprema.

Bonus video: