Obradović: Odigrali smo pametno, hrabro i odgovorno

50 pregleda 7 komentar(a)
Ljubomir Obradović, Foto: Ehf-euro.com
Ljubomir Obradović, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 18.01.2016. 23:13h

Selektor Ljubomir Obradović je bio zadovoljan igrom, ali i žalio zbog činjenice da je njegov tim kažnjavan kada su igrači morali da se mijenjaju u odbrani i napadu.

"Protiv perfektnog protivnika, koji ovdje pretenduje na titulu, igrali smo pametno, hrabro i odgovorno. Problem su nam povrede i bolesti prije i tokom prvenstva, a sada će biti kritično i za Vuka Borozana, koji je povrijedio palac. Primili smo mnogo lakih golova, jer smo morali da mijenjamo po tri igrača u odbrani. Potrebne su nam ovakve utakmice da bismo se ravnopravno borili s ovako dobrim reprezentacijama", istakao je Profesor.

Najmlađi član najmlađe ekipe na šampionatu u Poljskoj, Stefan Čavor, smatra da su i arbitri uticali na rezultat.

"Igrali smo dosta dobro tokom cijele utakmice, osim u posljednjih 10 minuta. Bilo je nekoliko ishitrenih šuteva, njihov golman je na kraju počeo da brani, ali su i sudije učinile da Danska prelomi meč u finišu. Imaćemo šansu protiv Rusije, koja je igrala odlično protiv Danske i Mađarske. Pokušaćemo da pobijedimo".

Vladan Lipovina: "Žao mi je što nismo igrali makar neriješeno, jer smo zaslužili bar bod. Borili smo se tokom cijele utakmice, malo nam je i sreće nedostajalo. Ako ponovimo ovakvu igru, siguran sam da možemo da pobijedimo Rusiju sa tri gola razlike. Samo da nam se sreća osmjehne".

Selektor Danske, Islanđanin Guđmundur Guđmundson, priznao je da je utakmica bila neočekivano teška za njegov tim.

"Crna Gora je igrala veoma dobro i u odbrani i u napadu. U drugom poluvremenu smo počeli da igramo znatno brže u napadu, a i defanziva nam je bila bolja. Prezadovoljan sam kako smo odreagovali u finišu", istakao je Guđmundson.

Bonus video: