Obradović: Vjerovali smo u trijumf

5 komentar(a)
Ljubomir Obradović, Foto: Beta
Ljubomir Obradović, Foto: Beta
Ažurirano: 02.11.2014. 20:16h

Selektor crnogorskih rukometaša Ljubomir Obradović kazao je da je vjerovao u trijumf protiv Islanda i da"lavovi" nakon pobjede ostali u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je večeras u Baru, u meču drugog kola četvrte kvalifikacione grupe, savladala Island 25:24.

Obradović je kazao da se divi rukometašima koji su večeras predstavljali Crnu Goru i publici koja im je pomogla da dođu do pobjede.

"Divim se momcima koji su danas predstavili Crnu Goru i publici koja im je pomogla u nastojanjima koja su za mnoge bila nemoguća misija. Vjerovali smo da možemo, čak da i u Beogradu da napravimo više. Raspored takmičenja nije nam išao naruku, ali sa ovom pobjedom smo realno u igri za odlazak na Evropsko prvenstvo. Momci su ginuli na terenu, dali sve od sebe i čestitam im na tome. Idemo dalje", rekao je Obradović nakon meča.

On je kazao da ga ne interesuju rezultati drugih mečeva u grupi, već da samo razmišlja o svojoj reprezentaciji i narednim utakmicama.

"Momcima sam rekao šta treba da rade u svojim klubovima, jer premalo smo zajedno. Imamo veliki potencijal, možda u pojedinim trenucima nismo imali rješenja, ali smo to nadoknađivali velikom borbom i požrtvovanjem. Sa jakom odbranom i dobrim golmanima momci su večeras napravili nemoguće", rekao je Obradović.

On je kazao da reprezentacija ima mogućnost i prostor da napreduje i bude još bolja.

Najbolji strijelac duela sa Islandom Vuko Borozan zahvalio se publici na velikoj podršci.

"Hvala publici, bila nam je osmi igrač. Nadam se da smo opravdali njihovo povjerenje. Selektor se odlučio na smjenu generacije, nadam se da smo to opravdali i iskoristili ukazanu šansu. Biće to još bolje", rekao je Borozan.

Bonus video: