Obradović: Želimo da dobijemo svaku utakmicu

"Želimo da dobijemo svaku utakmicu, ne samo protiv Srbije. Taj trijumf nam otvara vrata Evropskog prvenstva, što je cilj ove reprezentacije".
81 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2015. 21:54h

Selektor Ljubomir Obradović je pred dvomeč sa Izraelom poručio da su dvije pobjede imperativ, a njegov tim je ispunio zadatak.

"Momci koriste šansu, stasavaju iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. Vidan je napredak, izdržali su opterećenje da moraju da pobijede oba meča. Izrael je bio nezgodan rival, ali smo dobro odigrali i uz pomoć barske publike ostvarili važnu pobjedu".

Da li bi za Crnu Goru bilo bolje da je Srbija savladala Island, kako bi rasterećena stigla u Bar?

"Gledamo samo sebe, ne zanimaju nas rezultati drugih. Želimo da dobijemo svaku utakmicu, ne samo protiv Srbije. Taj trijumf nam otvara vrata Evropskog prvenstva, što je cilj ove reprezentacije".

I u pobjedi ponekad ima loših stvari. Ovog puta je to bilo loše zatvaranje pivota, jer su Izraelci sa crte dali 10 golova.

"U Tel Avivu smo to dobro zatvarali, ovdje nismo. Moramo bolje da zaustavimo dodavanje lopte od patosa. Izraelci su takve konstitucije da smo morali da izađemo da im zatvorimo šutere, a oni su tražili rješenja. Tako smo radili i mi, pa smo ovog puta više proigravali krila i dali dosta lijepih golova", napomenuo je Obradović.

Radivoje Ristanović je debitovao na golu "lavova" i sa devet odbrana pokazao da se na njega može i mora računati.

"Još nisam sabrao utiske, ali je osjećaj odličan. Drago mi je da sam debitovao baš na domaćem terenu i što smo osvojili dva važna boda", rekao je novi golman „lavova”.

Selektor Izraela Dragan Đukić je rekao da je Crna Gora jedan od talentovanijih evropskih timova.

"Nije lako pobijediti ovdje, to nisu uspijevale ni bolje ekipe od nas. Želim puno sreće Ljubomiru Obradoviću i momcima u nastavku kvalifikacija, a barska publika zaslužuje da gleda velike utakmice, jer je znala kako da bodri svoj tim i nosila ga je do pobjede".

Igrali ste sa Crnom Gorom i Srbijom? Ko je favorit u duelu te dvije reprezentacije ovdje?

"To ste lijepo na kraju pitali, jer teško ko može da bude favorit ovdje protiv Crne Gore. Pobjeđivala je Švedsku, Njemačku, Češku i Island. Šanse su 50-50. Srbija ima ekipu izuzetnih pojedinaca, ali je očito da nešto ne štima i da se ne poklapa kad igraju zajedno. Neriješen rezultat iz Niša ostavlja otvorene stvari, da je Srbija pobijedila vjerovatno bi i ona i Crna Gora išle na Evropsko prvenstvo. Crnoj Gori neće biti nimalo lako. Neka pobijedi bolji, a volio bih da obje ekipe odu u Poljsku", zaključio je srpski stručnjak na klupi Izraela.

Galerija

Bonus video: