Odbio ponudu Cetinjana, Grbović ne ostaje u Lovćenu

"Stvarno nijesam opet mogao da se borim sa dugovanjima, ne znam kako da se dogovaramo kad mi duguju pet plata. Mislim da sam te pare zaslužio, kao i svi ostali igrači", rekao je Grbović
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2013. 22:26h

Dilema je konačno riješena – Nemanja Grbović sljedeće sezone neće nositi dres Lovćena. Reprezentativni pivot nije postigao dogovor o nastavku saradnje sa predsjednikom cetinjskog kluba Draganom Ražnatovićem.

Nije tajna, dvije strane nijesu mogle da se dogovore o načinu isplate zaostalih dugovanja iz prošle sezone (pet plata).

"Nisam prihvatio ponuđene uslove. Stvarno nijesam opet mogao da se borim sa dugovanjima, ne znam kako da se dogovaramo kad mi duguju pet plata. Mislim da sam te pare zaslužio, kao i svi ostali igrači", rekao je „Vijestima“ Grbović.

Ražnatović je Grboviću nudio dinamiku isplate dugovanja kao i ostalim igračima koji su pristali da produže ugovor. Grbović je, sa druge strane, tražio isplatu svih dugovanja prije potpisa novog ugovora. Pošto nijedna od strana nije htjela ili mogla da popusti, rastanak je bio neminovan...

"Nijesam ni mogao, niti htio da idem mimo dogovora sa ostalim igračima. Ko ne može da se uklopi, ko ne može da podnese teret da zajednički izađemo iz problema, ne treba ni da ostaje", rekao nam je Ražnatović.

Ponikao u Rudaru, Grbović je u dva navrata nosio dres Lovćena, u protekle dvije sezone, kao i u sezoni 2006/2007. Iz Cetinja odlazi sa dvije osvojene duple krune i dva šesta mjesta u SEHA ligi...

"Proveo sam dvije lijepe godine u Lovćenu, mnogo napredovao, naučio. Momci u ekipi su bili super i privatno, odlično smo sarađivali na terenu. Dugujem veliku zahvalnost Lovćenu, i šteta je što nas finansije nijesu pratile na najbolji način. Želim im svaku sreću u svim takmičenjima u narednoj sezoni", dodaje 23-godišnji Pljevljak.

Grbović se trenutno nalazi u Beogradu i trenira sa Crvenom zvezdom, na poziv sugrađanina, legendardnog “Terminatora” Nenada Peruničića, trenera beogradskog kluba. Kako kaže Nemanja, u prvom planu mu je odlazak u inostranstvo, a nije isključeno da to bude i Zvezda…

"Neću da idem negdje gdje je gore nego u Lovćenu. Zato još čekam i nadam se da će nešto iskočiti. Što se Zvezde tiče, ne znam, zasada samo treniram sa njima. Nijesmo pričali o ugovoru, ali ako ne bude ništa za inostranstvo, možda i ostanem u Zvezdi. Peruničić ima neka obećanja oko finansija, vidjećemo", zaključio je Grbović.

Osim njega, Lovćen su, iz prošlogodišnjeg sastava, napustili i Marko Jovetić, Ivan Perišić, Vladan Lipovina, te u toku prošle sezone i Stevan Vujović i Zlatko Daskaloski.

Željko-Ziko Petričević, sportski direktor Lovćena, rekao nam je da će Lovćen rješenje za poziciju pivota tražiti u domaćim okvirima, odnosno da će dovesti na probu najtalentovanije crnogorske pivote, među kojima je i Stefan Čizmović iz Sutjeske, nakon čega će trener Kasim Kamenica sa svojim saradnicima odlučiti ko ima kvalitet da ostane u Lovćenu.

Galerija

Bonus video: