Okupili se rukometaši - zagrijavanje protiv Slovenije

Ako sačuvaju 2. mjesto u grupi 6 i izbore vizu za Hrvatsku, najbolji crnogorski rukometaši imali bi lakši put i ka Mundijalu u Danskoj i Njemačkoj, a o iskustvu koje bi stekli u komšiluku je suvišno i govoriti.
158 pregleda 0 komentar(a)
Muška rukometna reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Muška rukometna reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.06.2017. 07:56h

U „krnjem” sastavu, bez novog šampiona Evrope Vuka Borozana, „Francuza” Vaska Ševaljevića i Žarka Pejovića i „Njemca” Stefana Čavora, rukometaši Crne Gore su počeli pripreme za mečeve koji mogu da im odrede sudbinu - obračune sa Švedskom i Rusijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ako sačuvaju 2. mjesto u grupi 6 i izbore vizu za Hrvatsku, imali bi lakši put i ka Mundijalu u Danskoj i Njemačkoj, a o iskustvu koje bi stekli u komšiluku je suvišno i govoriti.

Nakon što se pozdravio sa igračima, selektor Dragan Đukić je stao pred novinare i prvo što je uradio je bilo da javno čestita Borozanu osvajanje Lige šampiona.

"Vuko je napravio nešto što je fenomenalno i treba čestitati i Vardaru i njemu. Biti u Kelnu je san svih timova, neke velike ekipe ga nisu dosanjale, čak prvi put nije bilo nijednog njemačkog predstavnika. Borozan je obje utakmice igrao odlično, posebno polufinale protiv Barselone, a u finalu je bio sjajan, trpio je čvrstu odbranu PSŽ-a. Doživio je da na početku, nadam se velike karijere, osvoji Ligu šampiona i u ime ekipe i svih ljubitelja rukometa mu čestitam", rekao je Đukić, koji je ubijeđen da će cetinjskom bombarderu to biti dodatni motiv kad obuče dres „lavova”.

"Nadam se da će na krilima te ambicije doći i da ćemo nastaviti u takvom pravcu. Siguran sam da je pun motiva, kao i svi momci, da napravimo taj veliki korak, iako neće biti lako. Grupa je izjednačena, nema autsajdera, igraće se do posljednjeg minuta, do posljednjeg gola", ubijeđen je 54-godišnji stručnjak iz Aleksandrovca.

Oslabljeni „lavovi” već sjutra putuju u Sloveniju, a sa selekcijom Veselina Vujovića će igrati u četvrtak (19 časova) u Škofjoj Loki i u petak (18) u Šmartnom.

"Moramo da krenemo da radimo, da malo vremena prije polaska u Sloveniju iskoristimo da počnemo pripreme za utakmice sa Švedskom i Rusijom. Mečeve sa Slovenijom ćemo iskoristiti da damo priliku momcima koji su igrali manje, da dobiju na sigurnosti", dodaje Đukić.

Crna Gora pred posljednja dva meča ima četiri boda, dva više od Rusije i Slovačke, a četiri manje od neprikosnovene Švedske. Ima mnogo kombinacija kako može da prođe na EHF Euro, ali i kako da „izvisi”. Možda će biti dovoljna pobjeda nad favorizovanim Skandinavcima 14. juna u Nikšiću, ali je realnije da se sve rješava tri dana kasnije u Moskvi.

"Svjesni smo da nas ništa lakši posao neće očekivati sa Švedskom, bez obzira na to što se plasirala na EP. U zavisnosti od rezultata 5. kola, znaćemo hoće li nam utakmica u Rusiji biti kvalifikaciona ili ćemo ranije sve da riješimo. Ima problema, malih povreda, ali to nas uvijek čeka. Optimista sam i nadam se samo da ćemo svi biti zdravi", zaključio je Đukić.

Bonus video: