Oproštaj Bosanaca, Portugal sije strah i u rukometu

Selekcija BiH izgubila šanse za prolazak iz grupe, Sjeverna Makedonija izgubila od Češke
2751 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Portugal - BiH, Foto: Ole Martin Wold/NTB scanpix via AP
Sa meča Portugal - BiH, Foto: Ole Martin Wold/NTB scanpix via AP
Ažurirano: 13.01.2020. 21:20h

Portugal ima selekciju za visoke domete. Iako bez tradicije uspjeha u rukometu, Portugalci su senzacionalno na startu Evropskog prvenstva pobijedili Francusku (28:25), a klasu su danas potvrdili protiv Bosne i Hercegovine 27:24.

Portugal je tim rezultatom na pragu druge faze u grupi " sa Francuskom i Norveškom, koja bi trijumfom u derbiju večeras eliminisala sa šampionata prvog favorita - "trikolore".

Portugalci su imali desetoricu igrača koji su se upisali u strijelce, ali je ipak odskočio Portela sa čak 10 golova u mreži BiH, koja se oprostila od šansi za drugu fazu.

A Sjeverna Makedonijaa je poražena od Češke, iako je imala prednost od dva gola na poluvremenu. Česi su bili bolji u nastavku i slavili su 27:25. Kod Makedonaca je opet bio dobar Kiril Lazarov sa osam pogodaka, ali su česi imali više raspoloženih igrača. Kašparek je dao sedam, po pet Babak i Ždrahala, pa obje selekcije imaju po pobjedu i poraz u grupi B. U toj grupi od 18,15 sati Austrija igra sa Ukrajinom.

Švajcarska je bila bolja od Poljske 31:24, pa su se Poljaci drugim porazom oprostili od šansi za prolazak iz grupe F. U toj grupi Švajcarska je u prvom meču izgubila od Švedske a Poljska od Slovenije.

Bonus video: