Opšti utisak - ovo ne smije da se ponovi

Per Johanson, Đurđina Jauković, Tatjana Brnović i Andrea Klikovac nisu zadovoljni izdanjem protiv Senegala na startu Svjetskog prvenstva
5357 pregleda 4 komentar(a)
Đurđina Jauković na današnjoj utakmici, Foto: Aniko Kovacs/IHF
Đurđina Jauković na današnjoj utakmici, Foto: Aniko Kovacs/IHF

Na startu Svjetskog prvenstva u Japanu, neočekivani problemi za Crnu Goru, koja je tek u finišu slomila otpor Senegala (29:25).

Čini se da je tim Pera Johansona potcijenio rivala, ali je možda veći problem bio što ga nije poznavao. Trebalo je dosta vremena da se nađe recept u odbrani.

- Nisam zadovoljan izdanjem koje smo prikazali, ali mogu da budem zadovoljan što smo slavili sa četiri gola razlike. Odigrali smo dobro u odbrani u posljednjih 15-20 minuta, a u tim trenucima do izražaja je došlo i iskustvo naših igračica, koje su riješile neke situacije u napadu. Senegal je očekivano pokazao da je ozbiljan protivnik, ali u prvom poluvremenu je imao više energije od nas i to je nešto što ne smijemo da dozvolimo - kazao je Johanson.

Đurđina Jauković, koja je bila najefikasnija sa sedam golova, poručila je da bi Crna Gora što prije trebalo da zaboravi ovaj meč i ispravi greške.

- Upisale smo dva boda, a sigurno da igra nije bila na željenom nivou, naročito u odbrani. Promašile smo dosta zicera i greške iz napada su se prenosile i u odbranu. U posljednjih 15-ak minuta odbrana je bila na željenom nivou i tako moramo da odigramo protiv Kazahstana. Senegal nam je pokazao da nema lakih protivnika i da na svakom meču moramo da budemo na maksimalnom nivou - rekla je 22-godišnja Nikšićanka.

I Tatjana Brnović je bila kritična.

- Najvažnije što smo izvukle iz ovog meča su dva boda. Ovo nam je lekcija, jer na Svjetsko prvenstvo niko nije došao da bi se prošetao. Ušle smo sa dobrom energijom, a onda su uslijedile greške, ishitreni napadi i promašeni ziceri. Senegal je to iskoristio da pronađe svoj ritam. Ali, kada smo došle do našeg nivoa, kada smo pokazale kakvu moć imamo i kako boli kad nas neko napada, odmah je došlo do pozitivnog rezultata. Moramo da imamo više strpljenja i da budemo pametnije u narednim mečevima - istakla je 21-godišnja pivotkinja.

Andrea Klikovac je dala dva gola, onaj za 27:25 je bio jako bitan.

- Prva utakmica i težak meč. Senegal je odigrao odličnu utakmicu, ali smo od početka bile zajedno i znale smo da se vratimo i kad smo bile u minusu. Ostvarile smo važnu pobjedu na startu. Ne smijemo da potcijenimo Kazahstan i moramo da budemo maksimalno ozbiljne i da ispunimo sve što dogovorimo sa stručnim štabom - kazao je desni bek ĆSM Bukurešta.

Bonus video: