Optužbe iz Srbije: Izbacio nas je makedonsko-crnogorski lobi!

"I prije godinu dana u Osijeku, isti taj čuveni Dragan Načevski nas je ''podmuklo uradio'' protiv Crne Gore u saradnji sa crnogorskim funkcionerom Peđom Boškovićem, i tako izbacio sa prvenstva aktuelne svetske vicešampionke", piše u saopštenju Rukometnog saveza Srbije
61 pregleda 66 komentar(a)
Rukometaši Makedonije, Foto: Pol2016.ehf-euro.com
Rukometaši Makedonije, Foto: Pol2016.ehf-euro.com
Ažurirano: 20.01.2016. 21:16h

Srbija se oprostila od Evropskog prvenstva u rukometu već u prvom krugu. Makedonci su slavili u dramatičnoj završnici i prošli dalje. Srpski igrači ostali su u suzama, a iz Saveza se ne mire s ispadanjem.

Optužuju sudije, makedonsko-crnogorski lobi, a pominju i predsjednika Rukometnog saveza Crne Gore Predraga Boškovića!

Saopštenje koje je potpisao potpredsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije prenosimo u cjelosti:

„Povodom učešća naše reprezentacije na prvenstvu Evrope u Poljskoj, želim u svojstvu potpredsjednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije i dugogodišnjeg rukometnog radnika da se obratim kako svim članovima Rukometnog saveza Srbije tako i široj sportskoj javnosti, kako bi isti bili upoznati sa činjenicama koje su u samoj vezi sa tim takmičenjem".

"Naša reprezentacija predvođena selektorom Dejanom Perićem, nekadašnjim istaknutim golmanom državnog tima i nosiocem nacionalnog sportskog priznanja, sa sjajnim sportistima rukometašima i predanim stručnim štabom, apsolutno je dostojno i sportski reprezentovala našu zemlju na kontinentalnoj smotri rukometa. Njihovim ponašanjem i borbenom igrom kada ni pred kim nisu ustuknuli možemo samo da budemo ponosni. Na tome im treba od sveg srca čestitati, a podršku svih dobronamernih i rukometu odanih poklonika sigurno je da imaju u ogromnoj meri".

"Ali, na našu veliku žalost, kreatori nesportskog dijela rukometa oličeni u šefu sudija EHF-a Draganu Načevskom, koji je svojim direktnim uticajem po ko zna koji put eliminisao našu reprezentaciju sa nekog takmičenja, tako što je sasvim sigurno još prije polaska za Poljsku odredio izvršioce nečasnog dijela Horačeka i Novotnog bili su jači i od naših sjajnih reprezentativaca. Protiv nepravde se ovog puta nije moglo. Takozvani maćedonsko - montenegrinski lobi opet nam je iz samo njima znanih razloga nanio neprocjenjivu štetu!.

"Podsjetićemo se i polufinala Svjetskog prvenstva u Francuskoj sa Švedskom, kada su nas ''crni da crnji ne mogu biti'' braća Načevski zavili u crno, i direktno nas onemogućili da budemo svjetski prvaci. Dragan Načevski nas je kao delegat u Nišu protiv Islanda prije par godina ponovo eliminisao poništivši nam čist gol, baš onaj presudni koji nas je vodio na veliku rukometnu smotru. Elem, njihovi vrli puleni Horaček i Novotni u Poljskoj su nas ne za njih prvi put upropastili, srušivši sve naše nade i snove i divljenje prema našim hrabrim momcima". "I prije godinu dana u Osijeku, isti taj čuveni Dragan Načevski nas je ''podmuklo uradio'' protiv Crne Gore u saradnji sa crnogorskim funkcionerom Peđom Boškovićem, i tako izbacio sa prvenstva aktuelne svetske vicešampionke. Njegov brat Marjan Načevski nije ništa bolji prema našim klubovima i učesnicima regionalne lige. SEHA Južni tok liga je ozbiljno ugrožena zbog njihovih privatnih ''kombinacija'' i ''tezgarenja'', i opravdano se postavlja pitanje postojanja takve lige, pa se trebamo svi ozbiljno zapitati da li naši članovi uopšte treba da igraju u njoj pod takvim uslovima. Koliko puta su oštećeni do sada? I nikom ništa".

"Bez obzira što imamo dobre odnose sa evropskom i svjetskom rukometnom federacijom EHF i IHF, moramo da se ogradimo od ovakvih njihovih predstavnika, braće Načevski, koji vršljaju po rukometnoj Evropi kako im je ćef, potpuno nekažnjeno. Zar komesar SEHA lige može na tribinama u Krakovu da bude u ulozi vođe maćedonskih navijača? Na šta to liči? Može, ali onda ne može da bude komesar SEHA lige. Zar Dragan Načevski može da delegira sudije makedonskoj reprezentaciji, i to po više mjeseci prije početka Evropskog prvenstva znajući kome će dati ''domaći zadatak''. Ima li nekog u toj eukometnoj Evropi da već jednom vidi kakva su pošast za rukomet braća Načevski?

"Ako je i od braće Načevski, mnogo je! Naši momci će za nas uvijek biti pobjednici, a braća Načevski neko koga nikada više ne želimo da vidimo na utakmicama naših klubova i reprezentacija".

"Sram ih bilo za onakvu krađu u Krakovu!"

"Periću i momci - imate našu bezrezervnu podršku, samo hrabro i napred!"

Kosovska Mitrovica, 20. januara 2016. godine

Siniša Lazić, potpredsjednik

Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije“

Bonus video: