Osam stipendija za najtalentovanije rukometaše i rukometašice

Dobitnici stipendija su Arsenije Dragašević, Radojica Čepić, Marko Abramović, Bogdan Mijušković, Katarina Džaferović, Nađa Kadović, Maša Mitrović i Jelena Vukčević
1182 pregleda 1 komentar(a)
Dobitnici stipendija
Dobitnici stipendija

Rukometni savez Crne Gore potpisao je ugovora o stipendiranju sa osam - po četiri rukometašice i rukometaša, kao doprinos razvoju njihove dalje karijere.

Iznos mjesečne stipendije je 200 eura.

Sredstva za stipendiranje perspektivnih rukometašica i rukometaša obezbjeđena su zahvaljujući Ministarstvu sporta i mladih, koje je sredstva opredijelilo na nedavno završenom javnom konkursu za sufinansiranje programa sportskih organizacija za 2019. godinu.

Dobitnici stipendija su Arsenije Dragašević, Radojica Čepić, Marko Abramović, Bogdan Mijušković, Katarina Džaferović, Nađa Kadović, Maša Mitrović i Jelena Vukčević.

"Izbor osam najtalentovanijih izvršen je na prijedlog direktora muške i ženske reprezentacije, kao i selektora mlađih nacionalnih selekcija, a vjerujem da smo i pored velike konkurencije, napravili pravi izbor. Na ovaj način pokazujemo brigu o njima i odajemo im priznanje za uloženi trud i vrhunski odnos koji su u dosadašnjim karijerama, pokazali prema obavezama. Takav pristup ih je doveo do statusa najperspektivnijih u sportu u kome je Crna Gora uvijek imala velike talente i pojedince koji su je na najbolji način reprezentovali na međunarodnoj sceni", kazao je predsjednik RSCG Petar Kapisoda.

U ime dobitnika stipendija, prisutnima se obratio Radojica Čepić.

''Ovo je veliko priznanje za naš dosadašnji rad i potvrda da Rukometni savez Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih, vode računa o perspektivnim sportistima na kojima počiva budućnost crnogorskog sporta. Za nas je velika čast što smo izabrani za stipendiste u veoma širokom krugu perspektivnih rukometaša i rukometašica, i na tome smo zahvalni onima koji su prepoznali naš dosadašnji rad. Istovremeno, stipendija je i velika obaveza, jer moramo da je opravdamo na najbolji mogući način i da budemo pravi predstavnici generacija kojima pripadamo", kazao je Čepić.

Bonus video: