Osmajić: Da iskoristimo pritisak kod Njemaca

" Nadam se da će se ponoviti zalaganje i borbenost kao protiv Švedske prošle godine", dodao je Osmajić
102 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Osmajić, Foto: Zoran Đurić
Vladimir Osmajić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.06.2013. 22:18h

Reprezentacija od ponedjeljka trenira na Cetinju, a od danas je skoro kompletirana, jer su se ekipi priključili Rade Mijatović, Vasko Ševaljević, Marko Pejović i Mladen Rakčević.

Fali još samo Zoran Roganović, koji igra Emir kup u Kataru sa Al Kijadom. Ako dogura do finala, mogao bi preskočiti Njemce...

"Konačno smo svi tu, osim Zorana, čekamo njega da se priključi. Radi se dobro, nema povreda, koje će nas, nadam se, zaobići. Atmosfera je, kao i uvijek, pozitivna – kaže za „Vijesti“ stameni lijevi bek Vladimir Osmajić, jedan od najiskusnijih u sastavu.

Osmajić ističe da će Crna Gora meč sa Njemačkom u "Morači" (12. jun), u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, dočekati skoncentrisana i motivisana.

"Oni su pod pritiskom, a mi možemo to da iskoristimo. Nadam se da će se ponoviti zalaganje i borbenost kao protiv Švedske prošle godine. Mislim da, svakako, kao najbolja trećeplasirana ekipa idemo na EP, i to nam ide u prilog", dodao je Osmajić, koji bi ime novog kluba mogao znati do kraja nedjelje.

Nakon oproštaja Fahrudina Melića, veću odgovornost na desnom krilu imaće Marko Lasica, član Pik Segeda.

"Što se tiče preuzimanja glavne uloge, za to sam uvijek bio spreman. Mislim da sam stekao dovoljno iskustva i da posjedujem određeni kvalitet da bih mogao da odgovorim zadacima koji slijede", rekao nam je Lasica.

Marko očekuje teži zadatak protiv Njemaca u “Morači” od onog u Manhajmu.

"Svima nam je poznato o kakvoj se reprezentaciji radi, koja će vjerovatno biti još jača u odnosu na prvi meč sa odličnim desnim bekom Glandorfom. Mi, prije svega, moramo da pronađemo svoju igru i kompaktnost da bismo mogli da pariramo takvoj selekciji. Nadam se da će dvorana biti puna, bez obzira što se karte plaćaju. Mislim da će doći svaki građanin kojem je stalo do muškog rukometa, da nam pomogne da dođemo do što povoljnijeg rezultata", zaključio je za "Vijesti" Marko Lasica.

Bonus video: