Osmica Ševaljevića Barseloni

Vasko Ševaljević postigao je u četvrtak veče osam golova protiv Barselone, ali ni takav učinak lijevog beka crnogorske reprezentacije nije pomogao Dinamo Minsku da iznenadi španski tim
0 komentar(a)
Dinamo - Barselona, Foto: Marca
Dinamo - Barselona, Foto: Marca
Ažurirano: 21.02.2013. 23:30h

Vasko Ševaljević postigao je u četvrtak veče osam golova (tri iz sedmeraca) protiv Barselone, ali ni takav učinak lijevog beka crnogorske reprezentacije nije pomogao Dinamo Minsku da kod kuće iznenadi španski tim - Katalonci su na kraju pobijedili 30:28 (18:13), u posljednjem, 10. kolu grupe D Lige šampiona.

Goste je do pobjede predvodio Serhej Rutenka sa 10 golova.

Meč, svakako, nije imao poseban rezultatski značaj, jer su i Barselona i Dinamo izborili plasman u Top 16 fazu, Barsa kao prvoplasirana u grupi sa 18 bodova, a Dinamo kao trećeplasirani sa 11.

U drugom meču današnjeg programa, slovenačka Pivovarna Laško je postala 14. tim koji je izborio prolaz u narednu rundu LŠ. Zahvaljujući pobjedi u gostima protiv švedskog Savehofa 29:24 (14:10), četvrtoj u grupi, Pivovarna je potvrdila četvrto mjesto u grupi B.

Timu iz Celja je u Geteborgu odgovarao i poraz do šest razlike zbog pobjede kod kuće sa 31:25.

Tako je Slovenija dobila dva predstavnika u Top 16 rundi, pošto je ranije vizu za 16 najboljih izborilo i Gorenje iz Velenja, u kojem igra crnogorski reprezentativac Fahrudin Melić.

Savehof nije uspio da ponovi prošlogodišnji plasman u osminu finala.

U grupi A, Čehovski Medvjedi i Frensburg su igrali neriješeno 29:29 (14:13), u grupi koja će ostati upamćena po velikom broju remija, čak šest, od čega su Čehovski Medvjedi imali četiri.

Ovaj bod, do kojes su gosti došli golom Andersa Egerta 15 sekundi prije kraja, Flensburgu je dobio barem drugo mjesto u grupi, sa bodom prednosti ispred ruskog tima.

Ako Hamburg u subotu izgubi kod kuće protiv Monpeljea, onda bi Flensburg bio prvi.

Bez obzira na to, u osmini finala neće biti duela njemačkih ekipa, jer su sve (četiri) završile takmičenje u grupama na prvom ili drugom mjestu...

Ostali mečevi posljednjeg kola igraju se u subotu i nedjelju.

Bonus video: