Osveta „lavica” za poraz u Novom Sadu

Crnogorske rukometašice savladale Njemačku sa 27:20. Istim rezultatom su Njemice bile bolje na EP u Srbiji 2012.
65 pregleda 8 komentar(a)
Radmila Petrović, Foto: Ehf-euro.com
Radmila Petrović, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 14.12.2014. 21:09h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Prvi, možda i najlakši od tri obavezna ispita, položen je bez problema - rukometašice Crne Gore su porazile Njemačku (27:20) i nastavile put ka polufinalu Evropskog prvenstva. Na njemu stoje još dvije prepreke: Holandija u utorak i Švedska u srijedu...

Duel sa timom koji je u Varaždinu eliminisao domaću Hrvatsku, a bio potpuno nemoćan protiv „narandžastih“ i „žuto-plavih“, nije ponudio mnogo uzbuđenja. Nakon što su prespavale jedan dio meča sa Francuskom, „lavice“ su se probudile i pokazale zašto mnogi smatraju da igraju najbolju odbranu na svijetu.

Njemice, bez ljevoruke bombarderke Suzan Miler, bile su nemoćne u pozicionom napadu i da nije bilo nekih „jeftinih“ grešaka u napadu, meč bi mnogo ranije bio riješen.

Ovako, neizvjesnost je trajala do sredine drugog poluvremena, kada je Marlene Capf pogotkom iz sedmerca, izborenim sa igračicom manje, smanjila na 16:15. To kao da je bio poziv za četu Dragana Adžića da dodatno pooštri igru u odbrani, što je odmah dalo rezultat - redom su pogađale Anđela Bulatović, Biljana Pavićević, Majda Mehmedović i Radmila Petrović, pa je u 44. minutu bilo velikih 20:15.

"Od samog starta smo igrale onako kako željele, prikazale smo našu igru i u odbrani i u napadu. Drago mi je što nismo psihički pale, podigle smo se nakon poraza od Francuske i na najbolji način čestitale rođendan treneru Adžiću", naglasila je Majda Mehmedović.

Bilo je jasno da Njemice nemaju ni snage ni kvaliteta za preokret, a do kraja meča u Areni Zagreb (čija se veličina najbolje vidi kada u nju dođe tek nešto preko 300 gledalaca) bilo je samo pitanje koliko će biti rekordna razlika.

Brže, motivisanije i razigranije „lavice“ su u finišu dva puta stigle do plus sedam. A konačnih 27:20 su za sujevjerne možda i najava nečeg velikog, jer je baš tim rezultatom Njemačka savladala Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u Srbiji, na kojem je pehar podigla Marija Jovanović...

"Čestitam Crnoj Gori, ona je najbolja ekipa", rekla je Klara Voltering na crnogorskom, a onda nastavila na engleskom jeziku.

"Prije meča smo znale da će nam biti teško, ali smo dale sve od sebe. Borile smo se i nije protivnicama bilo tako lako kako bi se zaključilo po konačnom rezultatu", istakla je Njemica.

Njemačka - Crna Gora 20:27 (10:12)

Zagreb - Arena Zagreb. Gledalaca: 330. Sudije: Opava i Valek (Češka). Sedmerci: Njemačka 5 (4), Crna Gora 5 (3). Isključenja: Njemačka 10, Crna Gora 8 minuta.

Njemačka: Šilke, Voltering (šest odbrana i dva sedmerca), Capf 6 (2), Lang 1, A. Miler, Lerper 2, Smits, Minevskaja 3 (2), Naidzinavičus 1, Štajnbah 2, Althaus 2, Nadgornaja 1, Huber, Geške, Volbold 2, Šulce.

Crna Gora: Rajčić (tri odbrane i sedmerac), BARJAKTAROVIĆ (devet odbrana), Petrović 5, Pavićević 1, RADIČEVIĆ 1, JOVANOVIĆ 1, A. Bulatović 1, Klikovac, Jauković, Malović, LAZOVIĆ 1, K. BULATOVIĆ 5 (2), Ramusović, MEHMEDOVIĆ 4, Despotović, KNEŽEVIĆ 8 (1).

Bonus video: