Ovo se ne gleda često: Vuja sa Slovenijom od -8 do bronze!

Iako su u 40. minutu gubili osam razlike, izabranici crnogorskog trenera napravili čudesan preokret i osvojili bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu
95 pregleda 42 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2017. 21:42h

Slovenija je u transu - rukometaši Veselina Vujovića su osvojili bronzu na 25. Svjetskom prvenstvu, iako su u 40. minutu gubili od Hrvatske sa osam razlike!!!

Zna se ko je najzaslužniji za čudo kakvo se rijetko viđa. Vujović, jedan od najboljih igrača svijeta svih vremena, ugradio je pobjednički mentalitet svojim pulenima, koji nisu šposustali ni kada je minus bio ogroman, ni zbog više diskutabilnih odluka sudija...

Na tajm-autima je dijelio odlične savjete igračima, smirivao ih i pravo izdanje je došlo kada je bilo najpotrebnije - Slovenci su serijom 5:0 izjednačili na isteku 57. minuta, a nakon pogotka Luke Šebetića za novo vođstvo Hrvata (30:29) nisu „gubili glavu”, već su pogocima Blaža Janca i Boruta Mačvokvšeka preokrenuli na 31:30 na 58 sekundi do kraja. Hrvati su krenuli u posljednji napad, ali nisu imali snage ni da ugroze Matevža Skoka.

Darko Cingesar, Gašper Marguč i Marko Bezjak su bili najefikasniji na listi od 12 strijelaca Slovenije, dok su kod Hrvata odskočili Manuel Štrlek (šest) i Šebetić (pet).

Tačnu na šampionat u Francuskoj će u nedjelju (17.30 časova) staviti domaćin i Norveška u velikom finalu.

Galerija

Bonus video: