Pero Milošević ostaje na klupi Lovćena

"Na kraju prošle izuzetne sezone, u prvenstvu i Kupu, i nakon afirmacije nekih igrača u SEHA ligi, govorio sam da mi je želja da nastavim sa započetim radom u Lovćenu", kaže Milošević
187 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Abramović i Pero Milošević, Foto: Boris Pejović
Zoran Abramović i Pero Milošević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.07.2012. 00:03h

Najtrofejniji trener u istoriji Lovćena ostaje na kormilu – Pero Milošević je juče dogovorio nastavak saradnje sa cetinjskim klubom, čime su stvoreni preduslovi uslovi da Lovćen i naredne sezone zadrži lidersku poziciju u Crnoj Gori, i da pokuša da prođe kvalifikacije za Ligu šampiona, na turniru u Beogradu.

Milošević je, podsjećanja radi, prošle sezone sa Lovćenom osvojio duplu krunu, prvu u istoriji crnogorskog muškog rukometa, a Cetinjani su bili najprijatnije iznenađenje SEHA lige, osvojivši šesto mjesto u konkurenciji 12 timova.

"Na kraju prošle izuzetne sezone, u prvenstvu i Kupu, i nakon afirmacije nekih igrača u SEHA ligi, govorio sam da mi je želja da nastavim sa započetim radom u Lovćenu. To se i dogodilo, a mi smo još uvijek u fazi formiranja ekipe za naredne sezone. Zbog toga u ovom trenutku i ne mogu detaljnije da govorim, dok se taj posao ne završi. Želja mi je bila das vi momci ostanu, ali vidjećemo", rekao je “Vijestima” Pero Milošević, prvi selektor u nezavisnoj državi, koji je sa Lovćenom osvojio dvije titule i Kup u bivšoj SR Jugoslaviji, a 2001. godine stigao i do četvrtfinala Lige šampiona.

Juče je nastavak saradnje dogovorio i Milan Popović, lijevo krilo, bivši juniorski reprezentativac, koji je bio i širem spisku seniorske selekcije.

Za razliku od njega, srednji bek Vladimir Stanković je odlučio da napusti klub, i on ide u Ulcinj, koji je prošle sezone bio prvi u Drugoj ligi i stekao pravo nastupa u eliti.

U ponedjeljak su, podsjećanja radi, ugovore produžili reprezentativci, kapiten Igor Marković i Andrija Pejović, nastavak saradnje su dogovorili i mladima, golmanom Vladanom Abramovićem i desnim bekom Vladanom Lipovinom.

Osim reprezentativnog golmana Nebojše Simića, klub je odlučio da napusti i pivot Nikola Marković.

Bonus video: